Annons

PWC ber om ursäkt för Oscars-miss

Revisionsjätten Pricewaterhouse Coopers kryper till korset och tar på sig ansvaret för nattens tumult vid Oscarsgalan, då priset för bästa film delades ut till fel film.

Jordan Horowitz, producent till La La Land, visar upp kuvertet med den riktiga vinnaren: Moonlight. I bakgrunden syns  Warren Beatty.
Jordan Horowitz, producent till La La Land, visar upp kuvertet med den riktiga vinnaren: Moonlight. I bakgrunden syns Warren Beatty.Bild:AP

Nattens Oscarsgala bjöd på rejäl dramatik mot slutet. Först meddelades att priset för bästa film gått till musikalkomedin La La Land. Men producenterna bakom filmen hade knappt påbörjat sina tacktal innan det uppstod tumult på scenen.

Det visade sig att prisutdelarna hade fått fel kuvert. Priset gick inte till den förhandstippade storfavoriten utan till den mindre kända dramafilmen Moonlight istället.

Skådespelaren Warren Beatty, en av de två som presenterade det prestigefyllda priset, förklarade genast på scen att de fått ett kuvert med skådespelerskan Emma Stones namn. Tidigare under kvällen vann priset för bästa skådespelerska för sin insats i La La Land.

Nu tar den kända revisionsbyrån Pricewaterhouse Coopers (PWC) på sig misstaget. PWC har skött omröstningsprocessen inför den prestigefyllda galan de senaste 83 åren.

I ett uttalande på Twitter, som nyhetsbyrån AFP var först med att uppmärksamma, ber PWC om ursäkt för det inträffade.

”Vi undersöker nu hur detta kunnat hända och ångrar djupt att det skett”, skriver PWC.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?