ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Putins varning: Då väntar kaos

Om västländerna slår till mot Syrien igen skulle det "leda till kaos".
Den varningen utfärdar Rysslands president Vladimir Putin, rapporterar Reuters.

På söndagen samtalade Vladimir Putin med Irans president Hassan Rouhani om helgens robotattacker mot Syrien. De båda ledarna är överens om att bombningarna har försvårat möjligheterna att nå en politisk lösning i konflikten, enligt ett uttalande från Kreml.

I uttalandet höjer också den ryske presidenten ett varningens finger mot väst.

"I synnerhet Vladimir Putin betonade att om sådana handlingar, i strid med FN-protokoll, fortsätter, så kommer det oundvikligen att leda till kaos för de internationella relationerna", heter det.

Det var i lördags som USA, Storbritannien och Frankrike avfyrade 105 robotar mot tre anläggningar Syrien som enligt Pentagon använts för att producera kemiska vapen.

Bombningarna kom som ett svar på den misstänka giftgasattacken i Douma den 7 april. Enligt västländerna är Syriens president Bashar al-Assads regim, som är nära allierad med Ryssland, ansvarig för attacken.

Samtidigt som Vladimir Putin varnar väst för att göra ytterligare militära ingripanden planerar USA att införa nya sanktioner mot Ryssland.

USA:s FN-ambassadör Nikki Haley sa i en tv-intervju på söndagen att finansminister Steven Mnuchin kommer att lämna besked om de nya sanktionerna under måndagen.

”De kommer att riktas direkt mot alla slags företag som hade med utrustning att göra som relateras till Assad och användningen av kemiska vapen”, sa Nikki Haley till CBS.

Både Ryssland och Syrien har avfärdat anklagelserna om att kemvapen ska ha använts och utmålat dem som en förevändning för att attackera landet. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies