Annons

Putins soldat: ”Alla som gett sig på oss har fått på truten”

”Ni tycker att ni är så perfekta.”

Rysslands Sverigeambassadör har inte mycket gott att säga om oss. Våra medier är ”russofoba”, vi är alldeles för självgoda och vår flyktingpolitik är vansinnig. 

Di Weekend träffade Viktor Tatarintsev som säger att han är beredd att dö för Ryssland. 

”En sak ska jag säga: Ryssland är världens största land och historien har visat att alla som gett sig på oss, från Karl XII till Napoleon och Hitler, har fått på truten. Trump kommer också få på truten om han ger sig på oss”.

Sverige har inget att frukta från Ryssland, säger ambassadören. Men tillägger direkt: ”Men en sak ska jag säga: Ryssland är världens största land och historien har visat att alla som gett sig på oss, från Karl XII till Napoleon och Hitler, har fått på truten.”
Sverige har inget att frukta från Ryssland, säger ambassadören. Men tillägger direkt: ”Men en sak ska jag säga: Ryssland är världens största land och historien har visat att alla som gett sig på oss, från Karl XII till Napoleon och Hitler, har fått på truten.”Foto:Emma-Sofia Olsson
Foto:Emma-Sofia Olsson
Foto:Emma-Sofia Olsson

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera