Annons

Putin öppnar för ännu en mandatperiod

Rysslands president Vladimir Putin överväger att kandidera för ytterligare en mandatperiod om de planerade författningsförändringarna godkänns i den kommande folkomröstningen.

Foto:Mikhail Klimentyev

”Vi måste arbeta, inte leta efter efterträdare, säger presidenten i en intervju med statlig tv.”

Enligt Putin skulle det ta stor kraft från ryska myndigheter att finna en ny ledare för landet.

I de föreslagna lagändringarna fördelas viss presidentmakt på flera organ. En president ska även bara kunna sitta två mandatperioder, men en skrivning som innebär att tidigare mandatperioder ”nollas” när lagändringen genomförs innebär att Putin kan ställa upp igen.

”Jag utesluter inte möjligheten att kandidera om det blir konstitutionellt möjligt”, säger han.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?