Annons

Putin förnekar rysk hackning

Den ryska staten har aldrig varit inblandad i några hackerattacker. Det hävdar president Vladimir Putin i ett möte med internationella nyhetsbyråer, däribland TT.

Amerikanska myndigheter har anklagat Ryssland för hackerattacker i samband med presidentvalet. Tyskland, som går till val i höst, har vädrat oro för ryska påverkansförsök.

Men Vladimir Putin förnekar att den ryska staten ligger bakom några attacker som syftar till att påverka valresultat i andra länder. Han säger sig inte heller tro att hackerattacker kan påverka valresultat.

"Ingen hackare kan påverka valkampanjer i något land i Europa, Asien eller Amerika", säger Putin och lägger till att Ryssland gör allt för att bekämpa hackerattacker i Ryssland.

Putin håller ett öppet möte i S:t Petersburg med företrädare för flera internationella nyhetsbyråer, däribland TT. Under mötet tar han emot frågor från samtliga deltagare, som träffar Putin i ett rum med blomsterprydda bruna bord och sirliga guldfärgade inredningsdetaljer.

Den ryske presidenten tycks vara på gott humör och tar sig tid att svara långt och utförligt på frågorna.

Putin säger att han uppfattar en växande russofobi i världen, som han menar är ett resultat av att Ryssland försvarar sina, enligt honom, legitima intressen på den internationella arenan.

"Det håller på att växa fram en multipolär värld, vilket inte uppskattas av monopolets anhängare", säger Putin troligen syftande på USA och dess västliga allierade, enligt nyhetsbyrån EFE.

Det amerikanska robotförsvarssystemet i Sydkorea orsakar ny kapprustning, enligt Putin som säger att Ryssland känner sig tvunget att svara på utmaningen genom att stärka sina egna styrkor i regionen. Han nämner ökedjan Kurilerna som en passande plats.

"Situationen har förvärrats, det här skapar en ny kapprustning. Det är uppenbart", säger Putin och understryker att Ryssland inte kan stå och titta på när andra länder ökar sin militära kapacitet längs landets gränser i Europa och i Östasien.

Innehåll från BlikkAnnons

Framtidsföretag växer snabbt med hjälp av Blikk

Teknikkonsulterna på ic.energy arbetar bland annat med stöd till kärntekniska anläggningar som OKG i Oskarshamn.
Teknikkonsulterna på ic.energy arbetar bland annat med stöd till kärntekniska anläggningar som OKG i Oskarshamn.

Det växande företaget Ic.energy arbetar med stora projekt inom energi, bygg och stadsutveckling – som har betydelse för vår framtid. En viktig del i framgångarna har varit affärssystemet Blikk.

– Vi glada att vi har arbetat med Blikk från start, säger Mikaela Andersson, ekonomiansvarig.

Företaget Ic.energy har på fem år gått från att vara ett enmansföretag till att ha 30 anställda. Deras teknikkonsulter arbetar med allt från avvecklingen av kärnkraft till utbyggnaden av infrastruktur och innovativa energilösningar i två nya stadsdelar i Mölndal.

För ett företag som Ic.energy, som ständigt ligger i framkant och arbetar i olika branscher, ställs det höga krav på en stabil administration.

– Jag använder mig bara av Blikk när det kommer till administrationen. Det är ett effektivt program som har fungerat klockrent från start och spar oss väldigt mycket tid. Och det blir egentligen bara bättre och bättre eftersom vi, i och med att vi växer, har användning för allt fler funktioner i programmet, säger Mikaela Andersson, ekonomiansvarig på Ic.energy.

Tips för en lyckad riskhantering i dina projekt

Blikk erbjuder viktiga funktioner

Ic.energy använder funktioner som tidsrapportering, projekthantering och resursplanering i Blikk. De skapar även sina faktura- och löneunderlag i systemet som sedan skickas direkt till de integrerade ekonomi- och lönesystemen.

– Vi har även stor användning av Blikks analysverktyg och rapporter för att få en bra överblick av verksamheten. Där kan vi bland annat analysera fakturerbar tid och debiteringsgrad vilket hjälper oss att avgöra vilka projekt som exempelvis är lönsamma och inte. 

I Blikk har de även möjlighet att anpassa inställningar efter olika kunder och medarbetare. Det är en funktion som Mikaela beskriver som avgörande när de arbetar i så skilda branscher.

– Här kan man exempelvis lägga in en medarbetares tjänstebil och traktamente. Det känns som att det finns en funktion för allt vilket vi tycker är jättebra.

Företaget upptäcker ständigt nya användningsområden i Blikk. Exempelvis har de nyligen börjat använda e-signering och timbank där de fått bra tips från supporten.

Se alla funktioner och testa Blikk gratis 

Om Blikk

Genom att samla flera viktiga funktioner i ett system kan Blikk hjälpa företag att minska administrationen, spara tid och öka lönsamheten. Systemet håller koll på kunder, försäljning, avtal, projekt, tidrapporter, kvitton, faktura- och löneunderlag. Blikk är integrerat med marknadens vanligaste ekonomi- och lönesystem som Fortnox, Visma eEkonomi, Visma Administration och Björn Lundén.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Blikk och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera