Annons

Putin beordrar stor militärövning i sydväst – hänvisar till allvarligt terrorhot

Rysslands president Vladimir Putin har gett order om en militärövning där över 150.000 soldater samt hundratals flygplan och fartyg ska delta.

Foto:Alexei Nikolsky

Övningen genomförs för att garantera Rysslands ”säkerhet i sydväst”, där det föreligger ett allvarligt terrorhot, enligt ett uttalande från landets försvarsdepartement. Övningen ska även förbereda trupperna för kommande övningar i Kaukasus.

”I enighet med beslutet av överbefälhavaren ska militärövningen utföras av trupper från de södra och västra militärdistrikten”, säger försvarsminister Sergej Shoigu i ett uttalande under fredagen.

Utöver soldaterna kommer över 400 stridsflygplan och 100 fartyg att delta. Övningarna kommer bland annat att äga rum i Svarta havet och i Kaspiska havet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?