PTS: Telias surfupplägg är olagligt

Telias upplägg där kunder kan använda utvalda sociala medier även efter att surfpotten tagit slut är olaglig.

 

Den bedömningen gör Post- och Telestyrelsen, PTS, som nu är på väg att stoppa upplägget.

Bild:TT

 

"Telia ska behandla all internettrafik likvärdigt när slutanvändarens datatak uppnåtts, för att inte bryta mot EU-regler om ett öppet internet. PTS avser att förelägga Telia att rätta sig", skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

PTS har offentliggjort ett utkast till beslutet och Telia har möjlighet att kommentera inom en månad. När beslutet tagits har Telia en månad på sig att rätta sig efter beslutet.

Ett liknande ärende har också öppnats mot teleoperatören Tre. Tre har meddelat PTS att företaget kommer att förändra sitt erbjudande så att det inte bryter mot reglerna, skriver PTS.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?