Provtagningstält sätts upp i Göteborg

Ett provtagningstält sätts under fredagen upp utanför infektionskliniken på Östra sjukhuset i Göteborg, för att öka kapaciteten för provtagning av det nya coronaviruset, covid-19. 

Foto:Chinatopix

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets (SU) presstjänst är tältet avsett för tidsbokade besök för personer som fått remiss för provtagning från 1177.

Det handlar om ett ventilerat så kallat byggtält på cirka 40 kvadratmeter, med tre arbetsstationer. Tanken är enligt SU att öka kapaciteten för det ökade antal prover som kan behöva tas den närmaste tiden.

Snart har 500 personer testats för coronaviruset i Sverige. Sju fall har bekräftats.

En av dem som har smittats åkte flyg från Milano till Stockholm och sedan tåg vidare till Göteborg. Nu spåras resenärer som var ombord.

Fem nya fall av det nya coronaviruset konstaterades i Sverige under torsdagen, varav tre nu finns i Västra Götalandsregionen. En av personerna var i Milano i Italien och flög till Stockholm den 25 februari. Redan då bedöms personen ha haft symtom vilket innebär att smittspridning pågår, rapporterar Göteborgs-Posten.

Den 26 februari åkte personen tåg från Stockholm till Göteborg, säger Leif Dotevall, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen, till tidningen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?