1515
Annons

Protester mot vaccinskandal i Argentina

Tusentals personer i argentinska storstäder har i helgen fortsatt protesterna mot en avslöjad gräddfil för vaccinationer.

”De började vaccinera regeringens vänner. Det är inte lämpligt. De tar ju någon annans liv”, säger demonstranten Irene Marcet till nyhetsbyrån AFP.

Hon är en av många som samlats utanför regeringshögkvarteret i Buenos Aires och i andra städer för att uttrycka sitt missnöje.

Hälsoministern Ginés González García avgick för en vecka sedan på begäran av president Alberto Fernández, sedan det uppdagades att ett 70-tal personer med nära band till regeringen fått vaccin vid sidan av den officiella kön.

Bland de vaccinerade fanns den förre presidenten Eduardo Duhalde och hans familj.

Demonstranterna utanför regeringshögkvarteret hängde bland annat upp svarta liksäckar med namnskyltar på, där man pekade ut vaccinerade med nära band till regeringen.

President Fernández kallade demonstranternas metoder för barbariska.

Argentina, med 44 miljoner invånare, har hittills registrerat cirka två miljoner coronasmittade och nästan 52 000 döda i sviterna av covid-19 under pandemin.

En miljon invånare har hittills vaccinerats med det ryska vaccinet Sputnik V, Covishield-vaccin från Indien och ett kinesiskt vaccin från Sinopharm.

Experterna om kraschade favoriterna: Då ska du ta smällen och sälja

Inte mindre än 17 bolag som har lockat tiotusentals ägare har rasat mer än 70 procent i år vilket svidit rejält i många småspararportföljer. Di bad två experter peka ut vilka bolag som kan ta revansch – och vilka det är lika bra att ta smällen och sälja.

”Jag tycker att det lyser rött om de bolag som uppfyller de tre kriterierna”, säger Joakim Bornold om hur man identifierar surdegarna att göra sig av med.

Anders Rudolfsson och Joakim Bornold.
Anders Rudolfsson och Joakim Bornold.Foto:Jesper Frisk

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera