ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Chips med proseccosmak får italienarna att rasa

Chips med smak av Prosecco har fått italienska myndigheter att se rött, eller kanske i rosé. På tisdagen konfiskerade polis hundratals förpackningar chips med proseccosmak i den norditalienska regionen Veneto.

”Vi kan inte längre finna oss i att man utan tillåtelse använder ett internationellt skyddat märke som Prosecco” skriver regionens president Luca Zaia på Facebook.

Pringleschipsen med smak av Prosecco och rosépeppar finns på den italienska marknaden sedan en tid tillbaka och har utlöst kraftiga protester bland vinproducenterna i regionen. Prosecco är sedan 2010 en skyddad ursprungsbeteckning för italienska mousserande viner från Veneto och Friuli-Venezia Giulia, men enligt det italienska lantbrukarförbundet Coldiretti svämmar marknaden över av förfalskat bubbel med namn som ”Kressecco” och ”Whitesecco”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer