1515
Annons

Prognos: Black Friday väntas spränga sexmiljardersvallen

Både julhandeln och readagen Black Friday väntas slå nya rekord i år.

Under Black Friday, som infaller på fredag, beräknas svenskarna handla för cirka 6,5 miljarder kronor, enligt Postnords senaste prognos.

Det är i linje med Svensk handels bedömning att omsättningen kommer att uppgå till mellan 6,3–6,6 miljarder kronor under den dagen.

"Jag tror garanterat att vi kommer att spränga sexmiljardersvallen för ett enskilt dygn i år. Tillväxttakten däremot kommer troligen inte bli lika hög som i fjol, vilket delvis beror på de redan höga volymerna", säger Carin Blom, detaljhandelsanalytiker på Postnord i ett pressmeddelande.

Totalt räknar Postnord med att hantera 900 000 paket under helgen efter Black Friday, en ökning med 25 procent jämfört med i fjol.

Lockheed Martin får jättekontrakt på 7 miljarder dollar

USA:s försvarsdepartement meddelade under natten till lördag svensk tid att amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin får ett kontrakt värt 7,6 miljarder dollar motsvarande dryga 77 miljarder kronor.

Ett amerikanskt F-35
Ett amerikanskt F-35Foto:Harald Tittel/AP

Totalt ska Lockheed Martin tillverka 129 nya stridsflygplan av modellen F-35, dock i olika variationer, till flera grenar inom det amerikanska försvaret. 16 stycken av modellen F-35A ska också säljas till utlandet.

Produktionen av planen kommer framför allt ske i Texas, men även till viss del i andra delstater.

Lockheed Martin stängde till kursen 434,24 dollar i fredags, före nyheten släpptes. Aktien har till skillnad från börsen i övrigt haft en positiv utveckling under året och är upp cirka 22,5 procent. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera