1515
Annons

Problemprojektet Förbifart Stockholm får ny chef

NCC-långvägaren Camilla Magnusson blir ny projektchef för motorvägsbygget Förbifart Stockholm, som kantats av problem och kostnadsöverskridanden i mångmiljardklassen.

Den hon efterträder lämnade dock inte på grund av dessa problem, säger Trafikverket till Di.

Camilla Magnusson lämnar NCC efter 27 år för att ta sig an projektledningen för motorvägsbygget Förbifart Stockholm.
Camilla Magnusson lämnar NCC efter 27 år för att ta sig an projektledningen för motorvägsbygget Förbifart Stockholm.Foto:Trafikverket; TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Förbifart Stockholm minst fem miljarder dyrare än beräknat

Motorvägsprojektet Förbifart Stockholm riskerar att bli både rejält försenat och dyrare än beräknat, rapporterar branschaktuellt.se.

En maskin monterar elementbultar i Barkabytunneln, en av tunnlarna som utgör nya Förbifart Stockholm.
En maskin monterar elementbultar i Barkabytunneln, en av tunnlarna som utgör nya Förbifart Stockholm.Foto:Stina Stjernkvist/TT

Det läcker in mer vatten än beräknat i tunnelsystemet och nu kräver mark- och miljödomstolen att tunnlarna måste tätas ytterligare. Utan tätning befaras bortledningen av grundvatten att bli större än vad projektet har tillstånd för.

Dessa nya krav beräknas fördyra projektet med mellan fem och nio miljarder kronor och försena det med flera år, från 2030 till 2034, skriver Branschaktuellt.

 Förbifart Stockholm är en underjordisk led för E4 som ska gå från Kungens Kurva söder om Stockholm till Häggvik, norr om staden. Den nya sträckningen är drygt två mil lång, varav merparten i tunnel. Projektet har pågått sedan 2006.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera