Annons

Probi minskar omsättning och rörelseresultat

Probiotikabolaget Probi redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad vinst.

Omsättningen sjönk 0,2 procent till 179,9 miljoner kronor (180,3).

Bruttovinsten blev 81,0 miljoner kronor (89,8), med en bruttovinstmarginal på 45,0 procent (49,8). 

Rörelseresultatet blev 38,9 miljoner kronor (39,1), med en rörelsemarginal på 21,6 procent (21,7). 

Resultatet före skatt var 35,6 miljoner kronor (38,0). 

Resultatet efter skatt blev 27,0 miljoner kronor (29,8), en minskning med 9,4 procent mot föregående år. 

Resultat per aktie hamnade på 2,37 kronor (2,62), vilket innebär en minskning med 9,5 procent mot föregående år.

Styrelsen har fattat beslut om nya finansiella mål som tydligt avspeglar bolagets ambition och tilltro till en hög tillväxt med fortsatt god lönsamhet. 

Probi PROB +1,17% Dagens utveckling s mål är att inom 5-7 år ha fördubblat bolagets årliga omsättning genom en kombination av organisk tillväxt och strategiska förvärv. Målet är att den årliga organiska försäljningstillväxten ska överstiga 7 procent och att EBITDA-marginalen ska uppgå till eller överstiga 29 procent på årsbasis”, lyder målsättningen. 

Probis solida finansiella situation bedöms ge goda förutsättningar för att aktivt undersöka strategiska förvärv som kan stärka Probis befintliga affär geografiskt eller inom kompletterande produktområden. 

Vidare har styrelsen beslutat om en utdelningspolicy om 10-30 procent av vinsten, förutsatt att den finansiella situationen tillåter det.  


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?