ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Pristoppen på väg – här är andrahandsmarknaden hetast

  • Foto: Bertil Ericson / TT

Det är stora skillnader på andrahandshyror i landet. En månadshyra i Stockholm räcker till nästan tre månaders boende i Ronneby skriver tidningen Hem & Hyra.

Allra dyrast är det att bo i andrahand i Stockholm, där ligger medianpriset på 11 500 kronor i månaden enligt statistik från annonssajten Blocket. På plats nummer två hittas Kungsbacka några mil söder om Göteborg, där landar medianhyran på 9 850 kronor i månaden för ett andrahandsboende skriver Hem & Hyra.

Priserna stiger generellt vid enskilda större händelser, i Göteborg kan man se att priserna pressas uppåt vid stadsnära festivaler som Way out West.

”Sedan spelar ekonomiska faktorer in på bostadsmarknaden, såsom ränteläget och hur marknaden ser ut för att sälja och köpa bostäder. Är det trögt på köp och säljsidan vänder sig fler till andrahandsuthyrningen.”

”Likaså påverkar speciella event och högtider statistiken. Storstäderna är de som framförallt driver upp hyresnivån oavsett tidpunkt på året”, säger Tero Rantamäki, pressansvarig på Blocket till Hem & Hyra.

Under året är det allra dyrast att hyra i andrahand under hösten när folk byter jobb eller börjar studera, medan priserna sjunker mellan januari och augusti då utbudet av andrahandslägenheter ökar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer