1515

Prisregn över Di i medierankning

Dagens industri befäster positionen som Sveriges bästa affärstidning och som den bästa ekonomisajten, enligt Financial Hearings årliga rankning.

I år hyllas även Di:s analytiker Ulf Petersson med hederspriset till Björn Davegårdhs minne.

Foto:Jack Mikrut
I år vann Di:s analytiker och börskommentator Ulf Petersson det speciella pris som delas ut till en journalist som bevakar börs, företagande eller ekonomi i Björn Davegårds anda, i Financial Hearings årliga rankning.
I år vann Di:s analytiker och börskommentator Ulf Petersson det speciella pris som delas ut till en journalist som bevakar börs, företagande eller ekonomi i Björn Davegårds anda, i Financial Hearings årliga rankning.Foto:Jack Mikrut

Det blev återigen storslam för Dagens industri, Di, när Financial Hearings på onsdagen för 25 året i rad delade ut priser till årets bästa ekonomijournalister och affärsmedier, med segerkategorierna dagspress, sajt och radio/tv – den sistnämnda förstaplatsen delas dock med Handelsbanken-ägda EFN.

”Det senaste året har varit väldigt spännande på aktiemarknaden och vi ser en stark efterfrågan från läsarna på rådgivande och analyserande artiklar om aktiemarknaden och vi gör vårt bästa varje dag för att leverera det”, säger Jonas Jonsson, redaktionschef på Dagens industri och tillägger:

”Samtidigt har vi en situation med en flod av nya bolag som gör entré på aktiemarknaden för att sprida ägandet. I det läget är det oerhört viktigt med en oberoende kritiskt granskande journalistik. Inte minst i en tid då det är vanligt med nätforum, aktieinfluencers och sociala medier som producerar innehåll med syfte att vara hejaklackar kring nya bolag på marknaden.”

Även i de individuella kategorierna dominerar Di stort, med nyhetschefen Anders Hägerstrand och analytikern Henrik Mitelman på delad förstaplats i rankningen av Sveriges bästa ekonomijournalister. Av övriga på den mycket trånga prispallen arbetar tre av fem på Di.

I år vann även Di:s analytiker och börskommentator Ulf Petersson det speciella pris som delas ut till en journalist som bevakar börs, företagande eller ekonomi i Björn Davegårdhs anda. Enligt motiveringen är Ulf Petersson analytisk och kunnig inom många områden och en ”skarp aktieskribent” som med humor och intressanta slutsatser ger läsaren en känsla av självklarhet vid investeringsbeslut.

”Det känns stort”, säger Ulf Petersson, som kände Björn Davegårdh väl.

”Han var en inspirerande person som gjorde aktieanalysen folklig, och jag tror det är bra att man tar ned aktiemarknaden från sina höga hästar och skriver begripligt. Det har varit en ambition från min sida att inte använda alla de begrepp som finansmarknaden slänger sig med utan att helt enkelt skriva på svenska.”

I rankningen av aktieanalytiker utanför medier tog investmentbanken Carnegies Erik Hultgård och Kristofer Liljeberg hem förstaplatsen, följda av Magnus Andersson på ABG Sundal Collier.

 

 

Tabell ett 

Högst rankad analytiker 

1 Erik Hultgård, Carnegie

2 Kristofer Liljeberg, Carnegie

3 Magnus Andersson, ABG Sundal Collier 

 

Tabell två

Mediarankning 

 

Dagstidning: Dagens industri

Magasin: Affärsvärlden

Nyhetsbyrå: Nyhetsbyrån Direkt 

Radio och tv: Di TV /EFN TV

Digital media: di.se 

 

 

 

 

 

 

 


Innehåll från EuropcarAnnons

Ledande mobilitetsleverantören som elektrifierar hela Sverige

Europcar är den ledande leverantören i Sverige av delad hållbar mobilitet, med högst andel elektrifierade bilar. Men det rör sig inte bara om hyrbilar utan Europcar vill i framtiden erbjuda olika typer av mobilitet. Under 2021 har företaget presenterat såväl VW California, en husbil som går att köra på HVO100, men också ett betatest på SEAT MÓ som är en elektrisk motorcykel, så kallad mikromobilitet.

– 40 procent av vår fordonsflotta är elektrifierad och vi har som mål att ha 100 procent fossilfri fordonsflotta till år 2025. Vår vision är kunna erbjuda ett spektrum av mobilitetslösningar, en multimodal plattform med erbjudanden som underlättar för människor att röra sig på ett hållbart sätt i samhället, berättar Cathrin Idén Chief Commercial Officer på Europcar.

En hållbar mobilitet från norr till söder

Som den ledande leverantören av mobilitetslösningar är Europcar verksamma i hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Laddbara elbilar går att hyra överallt, inte bara i storstäder utan i hela Sverige.

– Utöver hög tillgänglighet och tillgång på bilar har vi ett högt nyttjande på våra fordon. Den genomsnittliga körsträckan på privatägda bilar i Sverige ligger på cirka 1100 mil per år men våra bilar rullar tre gånger så långt, säger Mickael Bogered, CEO för Europcar Sverige.

Bilen, bränslet och beteendet

Europcar vill utmana normen vad gäller hållbarhet och har bland annat tre nyckelord i sitt arbete; bilen, bränslet och beteendet. För Europcar är hållbarhet viktigt och genom att köpa in laddbara bilar och hyra ut dessa kan privatägda bilar ersättas. En stor del av arbetet handlar också om att skapa en medvetenhet hos kunderna hur de kan agera hållbart.

– Vi brukar prata om bilen, bränslet och beteendet. Angående bilen gäller det att utmana normen, varför ska du till exempel åka i en stor kombi själv? Kanske går det att istället att åka stora delar av sitt transportbehov i en mindre bil och när det sen är dags för fjällen eller sommarsemester kan du hyra en större, rymligare bil av oss. Hyr bilen du behöver när du behöver den, berättar Mickael Bogered.

– I bränslet ligger vår strategi att elektrifiera Sverige. Vi har ett stort utbud av rena elbilar, el-transportbilar och SEAT MÓ125 elmotorcyklar. Därmed erbjuder vi ett större utbud än någon annan mobilitetsleverantör. Sen vad gäller beteendet handlar det om vad du väljer för mobilitetslösning. Behövs verkligen bilen för alla sträckor? Kanske är det bättre att i vissa situationer använda sig av en elektrifierad motorcykel? Om du som kund väljer bilmobilitet, hur mycket förbrukningen kan påverkas av ditt eget beteende, säger Cathrin Idén. 

Fler delade bilar innebär färre bilar på vägarna

Europcar ser sig som en viktig del av samhället, med en stark vilja att bidra till en hållbar samhällsutveckling.  Att kunna kombinera olika hållbara mobilitetslösningar. Det handlar om cykel, kollektivtrafik och elbil när behovet finns. Men också att få företag att fundera på sitt mobilitetsbehov.

– Med fler delade bilar blir det färre bilar. Istället för företagsbilar kan företag istället hyra av oss vid sina toppar och därmed kunna lastbalansera sin egen verksamhet. Vi tittar på bilpooler till företag som också kan nyttjas av allmänheten, avslutar Cathrin Idén.

Mer information om Europcar

Europcar tror att vägen till hållbar mobilitet nås genom ökad elektrifiering, ökad delning och att erbjuda fordon matchade för det aktuella behovet. Denna vision återspeglas i Europcars flexibla mobilitetslösningar. Oavsett om behovet gäller dagar eller år - ifall det rör sig om storstäder eller landsbygd - vill företaget utmana gamla tankesätt och ge ett mer flexibelt och hållbart alternativ till det traditionella bilägandet. Europar Sverige har 160 stationer och ca 5000 bilar i sin vagnpark. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Besök oss på europcar.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Europcar och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?