Annons

Prisregn över Di i medierankning

Dagens industri befäster positionen som Sveriges bästa affärstidning och som den bästa ekonomisajten, enligt Financial Hearings årliga rankning.

I år hyllas även Di:s analytiker Ulf Petersson med hederspriset till Björn Davegårdhs minne.

Foto:Jack Mikrut
I år vann Di:s analytiker och börskommentator Ulf Petersson det speciella pris som delas ut till en journalist som bevakar börs, företagande eller ekonomi i Björn Davegårds anda, i Financial Hearings årliga rankning.
I år vann Di:s analytiker och börskommentator Ulf Petersson det speciella pris som delas ut till en journalist som bevakar börs, företagande eller ekonomi i Björn Davegårds anda, i Financial Hearings årliga rankning.Foto:Jack Mikrut

Det blev återigen storslam för Dagens industri, Di, när Financial Hearings på onsdagen för 25 året i rad delade ut priser till årets bästa ekonomijournalister och affärsmedier, med segerkategorierna dagspress, sajt och radio/tv – den sistnämnda förstaplatsen delas dock med Handelsbanken-ägda EFN.

”Det senaste året har varit väldigt spännande på aktiemarknaden och vi ser en stark efterfrågan från läsarna på rådgivande och analyserande artiklar om aktiemarknaden och vi gör vårt bästa varje dag för att leverera det”, säger Jonas Jonsson, redaktionschef på Dagens industri och tillägger:

”Samtidigt har vi en situation med en flod av nya bolag som gör entré på aktiemarknaden för att sprida ägandet. I det läget är det oerhört viktigt med en oberoende kritiskt granskande journalistik. Inte minst i en tid då det är vanligt med nätforum, aktieinfluencers och sociala medier som producerar innehåll med syfte att vara hejaklackar kring nya bolag på marknaden.”

Även i de individuella kategorierna dominerar Di stort, med nyhetschefen Anders Hägerstrand och analytikern Henrik Mitelman på delad förstaplats i rankningen av Sveriges bästa ekonomijournalister. Av övriga på den mycket trånga prispallen arbetar tre av fem på Di.

I år vann även Di:s analytiker och börskommentator Ulf Petersson det speciella pris som delas ut till en journalist som bevakar börs, företagande eller ekonomi i Björn Davegårdhs anda. Enligt motiveringen är Ulf Petersson analytisk och kunnig inom många områden och en ”skarp aktieskribent” som med humor och intressanta slutsatser ger läsaren en känsla av självklarhet vid investeringsbeslut.

”Det känns stort”, säger Ulf Petersson, som kände Björn Davegårdh väl.

”Han var en inspirerande person som gjorde aktieanalysen folklig, och jag tror det är bra att man tar ned aktiemarknaden från sina höga hästar och skriver begripligt. Det har varit en ambition från min sida att inte använda alla de begrepp som finansmarknaden slänger sig med utan att helt enkelt skriva på svenska.”

I rankningen av aktieanalytiker utanför medier tog investmentbanken Carnegies Erik Hultgård och Kristofer Liljeberg hem förstaplatsen, följda av Magnus Andersson på ABG Sundal Collier.

 

 

Tabell ett 

Högst rankad analytiker 

1 Erik Hultgård, Carnegie

2 Kristofer Liljeberg, Carnegie

3 Magnus Andersson, ABG Sundal Collier 

 

Tabell två

Mediarankning 

 

Dagstidning: Dagens industri

Magasin: Affärsvärlden

Nyhetsbyrå: Nyhetsbyrån Direkt 

Radio och tv: Di TV /EFN TV

Digital media: di.se 

 

 

 

 

 

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera