ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Prisregn över Dagens industri

  • Foto: Evelina Carborn

Prisregnen duggar tätt över Dagens industris redaktion. I årets analytiker- och journalistrankning på tisdagen kammade Di hem majoriteten av journalistpriserna. 

"Det är en enorm ära", säger Anna Ekelund, nyhetschef på Di och programledare på Di TV, som tilldelades prestigepriset till minne av Björn Davegårdh.

Till pestopasta och praliner presenterades på tisdagen pristagarna i Financial Hearings analytiker- och journalistrankning 2018 på Operaterassen i Stockholm.

I rankningen över landets bästa ekonomijournalister kammade Di:s journalister hem samtliga fem placeringar (i fallande ordning, Henrik Mitelman, Anders Hägerstrand, Andreas Cervenka, Rickard Bråse och Magnus Dagel).

Även prestigepriset till Björn Davegårdhs minne gick till en Di-journalist - tidningens ena nyhetschef och Di TV-programledaren Anna Ekelund. Björn Davegårdhs bror, Tore Davegårdh presenterade priset tillsammans med Björns son Jesper Davegårdh. 

"I år har vi en väldigt fin pristagare, en av landets största makthavare inom ekonomimedia. Hon är en ytterst kunnig och orädd person. Hon förtjänar största respekt och är en social talang som få kan värja sig mot", säger sa Tore Davegårdh.

Anna Ekelund fick en klocka i svensk design, ett diplom och en färggrann blombukett.

"Jag är fantastiskt glad, det är en enorm ära. Journalistik innebär väldigt mycket lagarbete och jag har ett fantastiskt bra lag. Björn Davegårdh är en stor inspirationskälla som betytt oerhört mycket för ekonomijournalistiken. Och det är oerhört kul att vara en del av att ta ekonomijournalistiken vidare genom Di TV".

Di vann också pris för bästa dagstidning med ekonomiinriktning, ett pris som redaktionschef Jonas Jonsson tog emot.

"Det är ett jätteroligt bevis för att Di gjort rätt saker med vår journalistik och att vi uppfattas som de bästa och mest relevanta av aktiemarknaden. Vi har satsat mycket på bredd och spets och rekryterat en del på senaste tiden. Vi har starka profiler både på sajten och i tidningen", säger Jonas Jonsson.

Pris för bästa digitala media gick också till Dagens industri, eller närmare bestämt till di.se.

"Vi har gjort en rad satsningar på det digitala innehållet det senaste året med ett antal specialrekryteringar och nya tjänster. Det är väldigt roligt att det uppskattas av våra användare", säger Cecilia Schramm, premiumchef på Di, som tog emot priset.

Di:s Henrik Mitelman, som senast för två veckor sedan utsågs till årets ekonomijournalist i kommunikations­byrån Hallvarsson & Halvarssons årliga rankning, prisades återigen som "bästa ekonomijournalist: alla kategorier" på tisdagen. 

"Det är jätteroligt att se att det är kollegerna som står listade som konkurrenter. Det är väldigt kul att Dagens industri utmärker sig i alla kategorier", säger Henrik Mitelman, som även tilldelades priset för "bästa ekonomijournalist: makro-strategi".

Di:s reporter Anders Hägerstrand är även han tvåfaldig pristagare i kategorin "bästa ekonomijournalist: industri" samt "bästa ekonomijournalist: råvaror".

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies