ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Energi

Prisras i Indien – nu är solenergi billigare än kolkraft

Priserna på solenergi i Indien har fallit till rekordlåga nivåer. Nu stoppar Indien byggandet av flera stora kolkraftverk, totalt nästan 14 gigawatt, det motsvarar all kolkraft i hela Storbritannien.

”För första gången är sol billigare än kol i Indien och effekterna det här har för att ställa om de globala energimarknaderna är djupgående”, säger energianalytikern Tim Buckley till The Independent.

Bara den senaste månaden har Indien avbrutit planerna på att bygga flera stora kolkraftverk. Nu flockas internationella investerare istället runt den växande indiska solenergisektorn. Enligt Tim Buckley visar det på en starkt tilltro till myndigheternas intentioner, att ställa om till en mer förnybar och klimatvänlig energimarknad.

”Det kommer ha märkbara spridningseffekter på andra marknader som är inne i en omställning, som vi redan har sett i Förenade Arabemiraten, Sydafrika, Australien, Chile och Mexiko”, säger han till The Independent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer