Annons

Prisjämförelsesajten Money.co.uk köps upp av Zoopla

Den brittiska fastighetsportalen Zoopla Group köper prisjämförelsesajten Money.co.uk för 80 miljoner pund på kassa och skuldfri basis, enligt ett pressmeddelande. I svenska kronor motsvarar det 834 miljoner.

Money är inriktade mot prisjämförelser av finansiella tjänster, vilka räknar in för kreditkort, bostadslån, lån och försäkring. Antalet företag som följs överstiger 600 stycken.

I övertagandet ingår även en prestationsrelaterad betalning som kan som högst bli på 60 miljoner pund.

Efter slutförande av affären ska Money tillåtas få fortsätta som ett oberoende varumärke och plattform med grundare och vd Chris Morling fortsatt vid rodret.

Zoopla har valt att beskriva uppköpet av Money som en del av sin strategi om att bredda erbjudanden inom finansiella tjänster.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?