1515
Annons

Prinsparet har testat positivt för covid-19 – övriga kungahuset ska testas

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har testat positivt för covid-19 och har satts i karantän, uppger kungahuset.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.Foto:Fredrik Sandberg/TT

Prinsparet uppvisar lättare influensasymtom, men mår efter omständigheterna bra. Efter att ha konstaterats smittade sattes paret, tillsammans med sina barn omedelbart i karantän.

Smittspårning har inletts under överinseende av kungafamiljens livmedikus. I smittspårningen ingår kungaparet och kronprinsessparet, som även kommer att testas under dagen.

Anledningen till det är att familjemedlemmarna träffades i fredags, då det var en begravning för drottningens bror. Då var de i samma kyrkorum, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Varken kungaparet eller kronprinsessparet har uppvisat några symtom, säger Thorgren. Än så länge finns inga misstankar om var och när smittan överfördes.


Positiv trend för hotellbranschen

Hotellen utanför Stockholm börjar komma igen ordentligt efter pandemin, enligt siffror som Stockholms Handelskammare låtit ta fram.

Elite Hotel Marina Tower i Stockholm.
Elite Hotel Marina Tower i Stockholm.Foto:Jesper Frisk

Hotellens intäkter för mars är nu desamma som för mars 2019.

”Trenden är tydligt positiv och efterlängtat efter en mycket lång period med svaga intäkter. Branschen kommer från en långvarig kris och är fortfarande mycket bräcklig, men just nu finns det skäl att blicka mot sommaren med hopp för ögonen” skriver Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare i ett pressmeddelande.

I Stockholm går det dock lite trögare. Intäkterna för mars i år ligger 22 procent under samma månad 2019.

”Stockholm ligger lite efter i återhämtningen. Det är en naturlig följd av begränsat internationellt resande, särskilt från mer långväga turister och affärsresenärer som utgör en viktig del i Stockholms turismnäring. Men utvecklingen går tydligt åt rätt håll” skriver Stefan Westerberg.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?