Annons

Prime Living reviderar affärsplan – slutar färdiga importera moduler från Kina

Styrelsen i bostadsutvecklaren Prime Living har fattat beslut om en delvis reviderad affärsplan. Bland annat ska importen av färdiga moduler från Kina upphöra.

Vidare ska en översyn av byggloven ske för att undersöka möjligheten att tillskapa flera bostäder än planerat, samt att även omfatta andra ändamål än studentbostäder, såsom företagsbostäder.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

”Genom att bygga med lokala leverantörer och resurser kommer vi att få bättre kontroll över utförande och kostnader. En översyn av projektportföljen ska också göras för att om möjligt realisera större värden i vår projektportfölj på sikt”, säger Prime Livings vd Lars Wikström, enligt pressmeddelandet.

Prime Living redovisar också sin bokslutsrapport med ett resultat före skatt på -146 miljoner kronor (-423) för det fjärde kvartalet 2019.

Kvartalets rörelseresultat var -92,4 miljoner kronor (407) och intäkter uppgick till 4,3 miljoner kronor (16,0).

I september 2019 presenterades en plan för att rekapitalisera bolaget samt skapa en hållbar kapitalstruktur. Planen berör bolagets tre obligationslån, säkerställt aktieägarlån samt preferensaktier och har accepterats vid en extrastämma i november 2019. Framtida projekt kommer inte att påbörjas innan de är fullt finansierade, skriver bolaget.

Vid utgången av kvartalet uppgick bolagets likvida medel till 108 miljoner kronor (25,1).

”Under fjärde kvartalet uppnådde Prime Living de viktigaste målen i vår plan för att rekapitalisera bolaget. I slutet av december såldes bolagets tillgång Sandyford på Irland och därmed togs ett avgörande steg för att säkra fortsatt drift av verksamheten. Sedan dess har vi återgått till att genomföra vår affärsplan. I januari återupptogs arbetet med att färdigställa projektet Ferdinand i Spånga”, skriver Lars Wikström i rapporten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?