Annons

Pressade mobilspelsbolagets vd: Har etablerat ny bas

Mobilspelsbolaget G5, vars aktie tryckts ner drygt 80 procent det senaste året, har under det andra kvartalet märkt positiva tecken på topplistorna för sitt storspel Hidden City. The Secret Society har stigit på topplistorna gradvis sedan januari, nästan helt utan marknadsföringssatsningar.

Foto:Jesper Frisk

G5:s vd Vlad Suglobov uppger i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt att bolaget nu hoppas på att åter nå en sekventiell tillväxt för Hidden City samtidigt som tankar finns på att bredda varumärket med ytterligare spel. Och samma funderingar finns för The Secret Society som är helägt av G5 sedan rättigheterna till spelet köptes i slutet av 2017.

"Ett varumärke så stort som The Secret Society kan definitivt hantera två spel så det kan vara ett sätt för oss att tjäna ytterligare pengar på att vi köpte rättigheterna", säger Vlad Suglobov.

G5 har stuvat om rejält i sin portfölj av mobilspel det senaste året för att kunna ha fullt fokus på ett färre antal aktiva spel där potentialen bedöms vara störst och för att skapa resurser för nya spel.

G5:s portfölj innehåller nu ett rekordstort antal spel som är i så kallat "harvest mode", spel som gått in en slags skördeperiod, vilket betyder att ingen marknadsföring görs, spelen utvecklas inte vidare och vinsten maximeras. Antal aktiva spel i portföljen är nu sju stycken; Hidden City, The Secret Society, Mahjong Journey, Homicide Squad, Pirates & Pearls och Jewels of Rome.

För 2019 väntas G5 lansera fyra nya spel. Ett av spelen släpptes nyligen, match 3-titeln Jewels of Rome. Av de tre återstående spelen kommer ett lanseras "snart" och de övriga två planeras att lanseras närmare slutet av året, enligt vd:n.

Av G5:s samtliga spel har hittills två nått livsintäkter på över 100 miljoner dollar: Hidden City och The Secret Society.

"Jag tror att även Mahjong Journey kan nå 100 miljoner dollar, men då måste teamet bakom spelet verkligen leverera. Homicide Squad är lite mer osäker, så ärligt talat vet jag inte", säger vd:n.

Enligt Vlad Suglobov är det för tidigt att addera det nyligen lanserade Jewels of Rome till listan över potentiella 100 miljondollarspel.

"Men jag tror att de två match 3-spel vi ännu inte lanserats i år har en större chans att bli så stora", säger han.

G5 tog steget in i en ny spelgenre senast 2017 då det första match 3-spelet, Pirates & Pearls, lanserades. Nu talar vd Vlad Suglobov om att ta steget till ytterligare genres, samtidigt som han är tydlig med att inga beslut är tagna.

"Nu har vi etablerat en ny bas, adderat mycket kapacitet och funderat på hur vi ska gå framåt. Vi måste ha vårt fotfäste i genrer där vi tjänar pengar, men samtidigt måste vi våga satsa på andra genrer", säger han.

G5:s omsättning har ökat rejält under flera år. Det sista kvartalet 2018 och det första kvartalet 2019 har dock bjudit på minskad omsättning, jämfört med motsvarande perioder åren innan. I det första kvartalet minskade även rörelsevinsten, jämfört med första kvartalet 2018.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Visiba CareAnnons

Digitala vårdmöten är här för att stanna

Med hjälp av AI-teknik guidar Visiba Cares tjänst Red Robin patienter och vårdpersonal. 
Med hjälp av AI-teknik guidar Visiba Cares tjänst Red Robin patienter och vårdpersonal. 

Behovet och användandet av digitala lösningar inom vården har ökat drastiskt under coronapandemin. Dessa lösningar kommer fortsätta att nyttjas även efter krisen, menar Peter Tyreholt, produktchef på Visiba Care, och pekar på mer patienttid för vårdgivaren som en av många fördelar. 

Efter coronavirusets utbrott har vården tagit stor plats i debatter och på nyhetssidor. Vårdpersonal är hårt belastad och vård som inte är kopplad till pandemin har skjutits upp. 

- Det kommer inte bli en tydlig avslutning på covid-19 i Sverige inom förutsebar tid, utan vi kommer förmodligen behöva leva med pandemin länge. Samtidigt finns det ett stort behov att börja beta av den vård som blivit uppskjuten. Då är digitala lösningar ett viktigt stöd för att kunna hantera en längre period av en pandemi och samtidigt få den övriga verksamheten att fungera, säger Peter Tyreholt, produktchef på Visiba Care.

Dramatisk ökning av digitala vårdmöten under coronakrisen

Visiba Care grundades 2014 och har sedan dess gett vården möjlighet att möta patienter digitalt, antingen via videosamtal eller chatt beroende på ärende. Behovet av digitala vårdmöten har skjutit i höjden under rådande kris – sedan 11 mars har volymen av digitala möten per dag ökat med 660 procent. 

- Vi har haft en del att göra, milt uttryck. Många av våra befintliga kunder har varit oerhört flexibla i sina arbetssätt och flera av dem ställde om på dagen, säger Peter Tyreholt. 

EXTERN LÄNK: Så funkar Visiba Cares lösning  

Lätt för vårdorganisationer att anpassa sitt vårdutbud med plattformen

Bolaget riktar sig främst till stora vårdorganisationer – som regioner, kommuner eller större privata vårdgivare – till vilka de levererar en skalbar digital plattform under organisationens eget varumärke där de kan öppna en eller flera digitala mottagningar och anpassa sina erbjudanden. Detta har många också gjort under våren. Peter Tyreholt berättar:

- Ett exempel är vårdcentralerna Bra Liv, som är Jönköpings primärvård. De har flera gånger konfigurerat sina vårderbjudanden för att anpassa sig efter händelseutvecklingen av viruset, till exempel att patienter med luftvägssymtom först tas emot digitalt och nu senast för att hantera det utökade uppdraget runt provtagning.

EXTERN LÄNK: Läs hur Visiba Care med hjälp av AI-teknik guidar patienter till rätt plats i vårdkedjan

Peter Tyreholt tror inte att svensk sjukvård kommer att återgå till det normala när väl pandemin har lagt sig. Undersökningar visar exempelvis att både patienter och vårdutövare ställer sig positiva till digitala möten efter att ha provat dem.

- Det har också pratats länge om att flytta point of care, alltså var du behandlas, så nära hemmet som möjligt. Detta kommer nu att öka kraftigt eftersom det blivit tydligare än kanske någonsin att centrala samlingsplatser är sårbara när något är smittosamt, säger han och avslutar:

- Digitalisering erbjuder helt nya sätt att organisera vården och den möjliggör att man kan automatisera många processer, vilket frigör livsviktig tid som vårdgivarna kan lägga på sina patienter istället. 

Fakta Visiba Care
Visiba Care lanserades 2014 och är idag Nordens ledande plattform för digitala vårdbesök. Plattformen används av över hälften av Sveriges regioner, på över 1 500 mottagningar och inom en stor bredd av vårdverksamheter, både inom hemsjukvård, primärvård och specialistvård. Visiba Care har stor erfarenhet av att hjälpa vårdgivare att komma igång och framgångsrikt införa digitala vårdmöten.
Läs mer på www.visibacare.com 

Mer från Visiba Care

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visiba Care och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?