Annons

Pressad Flynn i trolig uppgörelse med Mueller

Förre FBI-chefen Robert Muellers specialutredning kring president Donald Trumps ryska samröre kryper allt närmare Ovala rummet.

Nu har presidentens tidigare nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn sannolikt slutit ett avtal med Robert Mueller.

Bild:AP

Tidigare i veckan meddelade Michael Flynns advokater att den tidigare rådgivaren inte längre kan diskutera Robert Muellers utredning med Vita huset, enligt New York Times.

Det är enligt Vita husets advokater ett tecken på att Michael Flynn antingen har beslutat sig för att samarbeta med Robert Mueller eller att han håller på att sluta ett avtal med specialutredaren.

Michael Flynn var Donald Trumps kontroversiella första val till specialrådgivare när han flyttade in i Vita huset i januari.

Redan då stormade det kring den tidigare trestjärniga generalen bland annat på grund av hans hårda uttalanden mot muslimer.

Men det mest kontroversiella med Michael Flynn redan när han började arbeta för Donald Trumps kampanj var hans tidigare kopplingar, bland annat med olika konsultuppdrag senast för Turkiets regering.

Han hade också fångats på en bild när han åt middag med Rysslands president Vladimir Putin, vilket är mycket provocerande i USA.

Under presidentkampanjen ska Michael Flynn ha varit hjärnan bakom Donald Trumps ”America First”-plattform och även den som ska ha uppmanat den blivande presidenten att knyta närmare band till Ryssland.

Fram till nyligen har Michael Flynns advokater ständigt uppdaterat Donald Trump advokater om den pågående specialutredningen, vilket enligt uppgifter från Vita huset stör presidenten oerhört mycket.

Nyligen fastnade den tidigare kampanjchefen Paul Manafort i Robert Muellers nät. I samband med gripandet konstaterade Donald Trump att specialutredningen sannolikt snart läggs ned.

Men istället fortsätter Robert Mueller att steg för steg närma sig den innersta kretsen kring presidenten.

Donald Trump blev ursinnig när Robert Mueller lämnade in en stämning mot Paul Manafort, hans medhjälpare Rick Gates och Trumps kampanjmedarbetare George Papadopoulus för några veckor sedan.

Men ingen av de tre var ens i närheten av att ha arbetat så tätt med presidenten som Michael Flynn, innan Donald Trump var tvungen att sparka honom efter endast 24 dagar som president.

Situationen blev ohållbar när det kom fram att Michael Flynn hade ljugit för vice presidenten Mike Pence om sina samtal med ryska kontakter.

Michael Flynn har länge varit lojal mot presidenten, men har under de senaste veckorna uttryckt stor oro till nära vänner över att Robert Mueller också kommer att rikta in sig på hans son Michael Flynn Jr. Denne ansvarade bland annat för rådgivarens stab och var involverad i flera av de avtal som fadern hade ingått.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?