1515

Premiär för nätverksfrukost - entreprenören: ”Viktigt att inspirera”

På årets första nätverksfrukost i Helsingborg diskuterade entreprenörer från Skåne hur klokt ledarskap i ett företags olika faser är en förutsättning för tillväxt.

”Det handlar om att entusiasmera och peka med hela handen”, sa Charlotte Ljung, entreprenör och hotellchef.

Foto:Pax Engström

På onsdagen var det premiär för vårens nätverksfrukostar som arrangeras av Di Gasell. Till skillnad från höstens stora Gasellgalor, där länens främsta tillväxtbolag tar emot sina pris, finns det på vårens träffar tid att gå på djupet med företagandets alla utmaningar.

Ett tema under onsdagen var hur rätt ledarskap är en nyckel för att slussa ett företag igenom de olika tillväxtfaserna.

På scenen berättade bland andra Charlotte Ljung om hur hennes engagemang i flera olika bolag ställer krav på helt olika typer av ledarskap. Hon är ansvarig för hotellsatsningen inom sängtillverkaren Dux där hon är en del av ägarfamiljen och tidigare var vd för hela koncernen. Samtidigt är hon entreprenör och har startat bolaget Endbright, som nyligen lanserade en app som hjälper människor som håller på att skiljas.

”Det är olika typer av människor i de här branscherna och det måste man som ledare ta hänsyn till. Särskilt i den nya techvärlden finns det strukturer och begrepp som man måste förstå och utnyttja klokt”, sa Charlotte Ljung, som karaktäriserar sitt eget ledarskap som entusiasmerande.

”Det är oerhört viktigt att inspirera människor i en organisation som vill växa. Samtidigt som man med stadig hand ska kunna visa vart vi är på väg. Den här kombinationen är något som jag jobbar på.”

Som utbildad arkitekt driver Charlotte Ljung även en inrednings- och arkitektfirma.

”Det går att plocka mycket kunskap, erfarenhet och nätverk från de här tre bolagen som jag är engagerad i. Det hjälper mig mycket och bidrar till att driva tillväxten i de andra bolagen. Till exempel hade jag aldrig kommit i gång så snabbt med Endbright om jag inte hade erfarenheten från ett storbolag som Dux”, säger hon.

Publiken, som mest bestod av företagare, fick också möjlighet att runt borden diskutera gemensamma utmaningar kring att expandera. Via mobiltelefonerna fick de även svara på en rad frågor från Di:s Gasellteam.

En fråga var om coronaviruset påverkat efterfrågan för deras bolag. Här svarade 38 procent nej och 25 procent ja. Övriga tyckte det var för tidigt att säga något.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?