1515

Premiär för Di:s nya ledarpodd

Dagens industris ledarredaktion är en tung röst i den svenska näringslivsdebatten.

Nu hörs de även i en egen podd: Di:s ledarpodd.

Di:s ledarredaktion. Från vänster: PM Nilsson, Frida Wallnor, Andreas Johansson, Tobias Wikström och Lotta Engzell-Larsson.
Di:s ledarredaktion. Från vänster: PM Nilsson, Frida Wallnor, Andreas Johansson, Tobias Wikström och Lotta Engzell-Larsson.

Torsdagen den 28 oktober är det premiär för Di:s opinionsavdelnings nya veckopodd Di:s ledarpodd. I podden kommer medarbetarna på Dagens industris ledar- och debattredaktion att fördjupa och utveckla några av veckans viktigaste ämnen i den svenska och internationella näringslivs- och samhällsdebatten.

I premiäravsnittet avhandlas till exempel den politiska dimensionen av höstens mest uppmärksammade börsnotering: Volvo Cars entré på Stockholmsbörsen. 

”Med Di:s ledarpodd vill vi ge läsarna en möjlighet att få en mer fördjupad bild av ämnena vi tar upp i våra ledartexter, genom att höra lite om hur vi resonerar. Poddformatet är ett bra sätt att nå ut lite bredare i en tid när efterfrågan på opinionsjournalistik är stor i läsarkretsen”, säger Frida Wallnor, biträdande redaktör på Dagens industris ledaravdelning och ansvarig för podden.

Vad kommer podden att handla om?
”Den kommer att handla om de ämnen vi skriver om på ledarsidan: dagsaktuella frågor inom ekonomi, finans, svensk och internationell politik samt andra samhällsfrågor med fokus på företagarnas verklighet. Ju närmare det svenska valet vi kommer desto mer svensk politik lär det bli”, säger Frida Wallnor.

Podden kommer att ledas av Dagens industris debattredaktör Andreas Johansson och ska komma ut en gång i veckan. Utöver ledarredaktionens medarbetare är planen är att emellanåt ta in externa deltagare, exempelvis personer som skriver på Di Debatt.

”Vi hoppas kunna ha spännande debattörer med i studion med jämna mellanrum, men framför allt kommer det att vara vi ledarskribenter som pratar”, säger Frida Wallnor.

 


Innehåll från ElektroskandiaAnnons

Securiton förenklar handhavandet genom sin nya molntjänst – SecuriCloud

Historiskt sett har brandlarmsystem i fastigheter enbart varit uppkopplade mot räddningstjänsten via en fysisk övervakad larmsändare, vilket bland annat har inneburit att anläggningsskötaren inte blivit informerad om en brand förrän i ett senare skede. Med molntjänsten SecuriCloud erbjuds slutkunden ett informativt och ett förenklat handhavande via exempelvis sin mobiltelefon. 

Tillverkaren Securiton tar nu ett krafttag i digitaliseringen beträffande uppkopplade brandlarmscentraler och erbjuder nu sina kunder den innovativa molntjänsten SecuriCloud – en tjänst som erbjuder en högre effektivitet och säkerhet som följd.

SecuriCloud lanserades i somras och en allt större efterfrågan kommer ifrån våra kunder, menar Christer de Wahl, sälj och marknadschef säkerhet på Elektroskandia, som är svensk distributör för Securiton’s brandlarmsprodukter.

– Anläggningsskötare och andra slutkunder efterfrågar den här typen av tjänster idag, att via mobilen eller datorn kunna komma åt sina anläggningar på distans och få information och kontroll över dess status. Med SecuriCloud får man alla larm och fellarm i realtid, dessutom kan man göra frånkopplingar av sektioner och adresser fortsätter Christer.

Ett viktigt säkerhetsperspektiv

Brandlarmsmarknaden har länge stått och stampat och inte följt med lika snabbt i den digitala utveckling som resten av samhället i varierad grad genomgått och fortfarande genomgår. Fördelen med ett system som SecuriCloud är att anläggningsskötaren och brukaren av systemet redan i ett tidigt stadie får information när en brand utbrutit och vet exakt var branden startat och snabbt kan vara räddningstjänsten behjälplig på plats. 

Christer tror nu att viljan att modernisera genom molntjänster kan bero mycket på att det gäller att kunna erbjuda produkter och tjänster som är i absolut framkant ur ett säkerhetsperspektiv. All information som skickas är krypterad och säker på alla sätt och vis.

Installatören har ”remote access”

SecuriCloud förenklar och effektiviserar även arbetet för installatören, som ges genom ”remote access”, berättar Per Hellström, produktchef säkerhet på Elektroskandia.

– Installatören kan bistå slutkunden snabbt genom att hjälpa till på distans. Det kan finnas ett behov av att frånkoppla en del av fastighet – till exempel vid en renovering – och då slipper installatören åka dit och kan sköta det helt på distans. Det är kostnadseffektivt i både tid och pengar. I slutändan handlar det om att skapa en mer effektiv kommunikation och i förlängningen en ännu bättre säkerhet, avslutar Per.

Läs mer på http://www.securifire.se/ 

Om Elektroskandia

Elektroskandia grundades 1917 och är en ledande fabrikatsoberoende leverantör av heltäckande systemprodukter inom säkerhet. Våra tekniska säljare erbjuder specialistkompetens. På Elektroskandia arbetar vi för att hjälpa våra kunder att följa med i den senaste utvecklingen. Vi vill att våra kunder ska se oss som en samarbetspartner inom säkerhet. Vi på Elektroskandia hjälper dig hela vägen fram till färdig, godkänd anläggning.

Mer från Elektroskandia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Elektroskandia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?