Hoppa till innehållet

Annons

Premiär för Di:s nya ledarpodd

Dagens industris ledarredaktion är en tung röst i den svenska näringslivsdebatten.

Nu hörs de även i en egen podd: Di:s ledarpodd.

Di:s ledarredaktion. Från vänster: PM Nilsson, Frida Wallnor, Andreas Johansson, Tobias Wikström och Lotta Engzell-Larsson.
Di:s ledarredaktion. Från vänster: PM Nilsson, Frida Wallnor, Andreas Johansson, Tobias Wikström och Lotta Engzell-Larsson.

Torsdagen den 28 oktober är det premiär för Di:s opinionsavdelnings nya veckopodd Di:s ledarpodd. I podden kommer medarbetarna på Dagens industris ledar- och debattredaktion att fördjupa och utveckla några av veckans viktigaste ämnen i den svenska och internationella näringslivs- och samhällsdebatten.

I premiäravsnittet avhandlas till exempel den politiska dimensionen av höstens mest uppmärksammade börsnotering: Volvo Cars entré på Stockholmsbörsen. 

”Med Di:s ledarpodd vill vi ge läsarna en möjlighet att få en mer fördjupad bild av ämnena vi tar upp i våra ledartexter, genom att höra lite om hur vi resonerar. Poddformatet är ett bra sätt att nå ut lite bredare i en tid när efterfrågan på opinionsjournalistik är stor i läsarkretsen”, säger Frida Wallnor, biträdande redaktör på Dagens industris ledaravdelning och ansvarig för podden.

Vad kommer podden att handla om?
”Den kommer att handla om de ämnen vi skriver om på ledarsidan: dagsaktuella frågor inom ekonomi, finans, svensk och internationell politik samt andra samhällsfrågor med fokus på företagarnas verklighet. Ju närmare det svenska valet vi kommer desto mer svensk politik lär det bli”, säger Frida Wallnor.

Podden kommer att ledas av Dagens industris debattredaktör Andreas Johansson och ska komma ut en gång i veckan. Utöver ledarredaktionens medarbetare är planen är att emellanåt ta in externa deltagare, exempelvis personer som skriver på Di Debatt.

”Vi hoppas kunna ha spännande debattörer med i studion med jämna mellanrum, men framför allt kommer det att vara vi ledarskribenter som pratar”, säger Frida Wallnor.

Lyssna på podden

Äldre avsnitt av den här podden hittar du genom att gå till vår samlingssida.

Samlingssida för poddar

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera