1515

Premiär: Ekonomistudion blir podd

DiTV:s eftermiddagsprogram Ekonomistudion blir nu även en daglig ekonomipodd.

”Dagens industri vill vara tillgänglig för våra användare i alla former. Med Ekonomistudion som podd får vi vår andra dagliga ekonomipodd”, säger Dagens industris chefredaktör Peter Fellman.

Foto:Evelina Carborn

Ekonomistudion från Dagens industri och DiTV är ett fördjupande dagligt program om ekonomi, börs och politik. I programmet, som sedan drygt ett år sänds i DiTV varje eftermiddag, diskuterar programledarna Jon Åsberg och Emelie Lundgren med inbjudna gäster och Dagens industris experter om aktuella händelser, politiska förslag, makroekonomiska faktorer och annat som påverkar näringslivet. 

Varje avsnitt av podden kommer att vara mellan 20 och 30 minuter.

”Vi vill nå Dagens industris publik på det sätt som passar dem för stunden. Då är en sådan här podd är en självklar del i vardagen precis som text eller tv är beroende på i vilken situation användaren är”, säger Peter Fellman.

Syftet med Ekonomistudion är att ge en daglig fördjupning inom dagens aktuella ämnen. Podden läggs ut vid 15.30 varje vardag och riktar sig bland annat till jobbpendlare på väg hem. En inspirationskälla har varit Studio Ett i Sveriges Radio, men i Ekonomistudion står alltid de ekonomiska frågorna i huvudfokus.

”För trogna Studio Ett-lyssnare finns nu ett ännu ett brett samhällsprogram att lyssna på. Redan 15:30 får man i Ekonomistudion nyhetsfördjupningar med ett ekonomiskt anslag”, säger DiTV:s nyhetschef Björn Rundström.

Ekonomistudion som podd blir Dagens industris andra dagliga podd. Sedan i höstas finns morgonprogrammet Morgonkoll, en kortare nyhetsuppdatering som publiceras vid 07.15 varje vardagsmorgon.

”Vi har sett ett stadigt växande intresse för att lyssna på Morgonkoll och den snabba nyhetsuppdatering den innebär. Med Ekonomistudion som podd får vi ytterligare en kanal  att nå ut till Dagens industris användare med ett mer fördjupande dagligt program”, säger Peter Fellman.

Dagens industri driver sedan tidigare börs- och makropodden Analyspodden, techpodden Digitalpodden, diskussionspodden Makrorådet, ledarskapspodden Förnuft & Känsla och privatekonomipodden Smarta Pengar.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?