Preems ägare kvar på hotellet

Medieuppgifter har rapporterat om att Preems ägare Mohammed Al-Amoudi har förts till Saudiarabiens beryktade fängelse efter att ha vägrat betala de summor som ska säkerställa hans frihet.

Men uppgiften dementeras på fredagskvällen av Preems svenska presschef Niclas Brantingson:

"Han är kvar på hotellet", säger han.

Mohammed Al-Amoudi.
Mohammed Al-Amoudi.Bild:PONTUS LUNDAHL

Mohammed Al-Amoudi har, tillsammans med 60 andra affärsmän, hållits fången på hotell Ritz-Carlton i huvudstaden Riyadh efter att han anklagats för mutor. På onsdagen rapporterade bland annat etiopiska Etsat.com att de flyttats till högriskfängelset Al-Ha'ir söder om stan efter att ha vägrat betala de enorma summor som ska säkerställa deras frihet.

Men Preems svenska presschef dementerar nu den uppgiften och säger att  Mohammed Al-Amoudi kvar på hotellet.

"Vi har haft kontakt med hans bror som säger att han inte har flyttat därifrån", säger Niclas Brantingson.

Om de övriga personerna också är kvar på hotellet vet han dock inte.

I november beslutade Saudiarabiens kronprins Mohammed Bin Salman att häkta omkring 200 prinsar och affärsmän, anklagade för korruption.

Beslutet sågs som ett steg i att samla in pengar till kungadömet. Myndigheter väntades lägga 100 miljarder dollar i utbyte mot de misstänkta.

Prins Miteb bin Abdullah är en av dem som har släppts efter att han betalat mer än 1 miljard dollar, omkring 8,1 miljarder kronor, för sin frigivning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?