Annons

Precises vd lämnar på dagen – ersättaren värvas från Bang & Olufsen

Precise Biometrics avsätter vd Håkan Persson med omedelbar verkan och han ersätts senast i augusti med Stefan K Persson, som närmast kommer från Bang & Olufsen där han har titeln Executive Vice President för BO Home.

Stefan K Persson.
Stefan K Persson.Bild:Lotta Gyllensten

Orsaken till vd-bytet är enligt Precise Biometrics PREC -2,18% Dagens utveckling styrelseordförande Torgny Hellström att man behöver friskt blod för att ta bolaget vidare. Han vill inte kännas vid att det skulle ligga något missnöje bakom att Håkan Persson fick gå med så kort varsel efter fyra år på vd-posten.

”Håkan har ju byggt om bolaget till ett helt nytt bolag sedan han varit här. Vi behöver ett nytt ledarskap och vi har i Stefan hittat det ledarskap som vi behöver för att ta nästa steg i bolaget”, säger Torgny Hellström.

”För egen del är det rätt odramatiskt.”

Bolaget skriver i ett pressmeddelande att Stefan K Persson rätt person för att leda bolagets intensifierade satsning på att bredda användningen av biometri.

Beslutet att byta vd togs vid ett styrelsemöte under morgonen efter att bolaget försökt knyta till sig Stefan K Persson under en tid. Enligt Precise Biometrics har han starkt bidragit till Bang & Olufsens resultatutveckling. Man pekar bland annat på hans stora erfarenhet av affärsutveckling i teknikbolag och att han har en stor erfarenhet av Kina, där biometribolaget har en betydande andel av försäljningen.

Stefan K Persson har även jobbat på Sony Ericsson och är även styrelseledamot i Terranet.

Han tillträder vd-posten senast den 1 augusti 2018 och fram till dess kommer finanschefen Göran Thuresson vara tillförordnad VD och Torgny Hellström arbetande styrelseordförande.

Precis Biometrics rusar 15 procent på måndagen på nyheten att bolagets algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning för smarta kort finns med i det pilotprojekt som samarbetspartnern Fingerprint Cards genomför med kreditkortsjätten Visa och Mountain America Credit Union i USA. Fingerprint Cards stiger 5 procent.

Dagens industri har utan framgått försökt nå Håkan Persson.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera