Annons

Pr-proffs hyllar Ebba Busch Thor

I söndags dök Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor upp i SVT:s underhållningsprogram ”Så ska det låta”. Nu hyllas hon av experterna.

Ebba Busch Thor.
Ebba Busch Thor.Bild:SVT

Det var många som höjde på ögonbrynen när KD:s Ebba Busch Thor var en av deltagarna i ”Så ska det låta” på söndagskvällen. Men det kan ha varit ett genidrag av partiledaren.

Medierådgivaren Paul Ronge säger till Resumé att uppträdandet kan föra med sig positiva effekter.

”Det är alltid resultaten och reaktionerna som räknas. När Tage Erlander åkte runt och berättade Värmlandshistorier blev han extremt folkkär, samma med Göran Persson och kossan Doris. Jag tror att Ebba Busch Thor vill visa upp en lite mjukare sida, hon har fått kritik för att hon är väl hård i vissa frågor. Samtidigt gäller det att inte göra det för ofta”, säger han.

Även Eva Ossiansson, doktor i marknadsföring vid Göteborgs universitet, är inne på samma linje.

”Kan man förekomma i ett sånt sammanhang är det mer avväpnande och man vinner en annan typ av sympatier mer knutna till sin person. Ebba Busch Thor är medveten om opinionssiffrorna”, säger hon till Resumé.

I SCB:s senaste partisympatiundersökning från november hamnade KD på 3,1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?