1515
Annons

Powercell går med i europeiskt utvecklingsprojekt kring bränsleceller

Bränslecellbolaget Powercell har gått med i det samordnade europeiska utvecklingsprojektet Camelot, som syftar till att ta fram framtidens material för bränsleceller. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Bland de övriga deltagarna återfinns forskningsinstitut och industriföretag, däribland BMW. 

Mer specifikt syftar projektet till att ta fram MEA (membrane electrode assemblies), en central komponent i en bränslecell och avgörande för bränslecellens livslängd, kraftproduktion och effektivitet.

”Den här typen av samverkan är mycket viktig för vår långsiktiga teknikutveckling eftersom den utmanar och driver på och därmed genererar ökad förståelse och ökad kompetens inom applicerbar teknologiutveckling. Efterfrågan på vätgaselektriska lösningar ökar inom allt fler tillämpningsområden och det ställer ökade krav på bränslecellernas prestanda och förmåga att kunna optimeras för specifika applikationsområden och segment. Genom att delta i den här typen av projekt kan vi säkerställa ledande teknologi och en konkurrenskraftig produktportfölj så att vi även i framtiden kan skapa värde för våra kunder”, säger Richard Berkling, vd för Powercell Sweden.


Indraget körkort hotar efter fyllekörning på elsparkcykel

Från och med den 15 juni kan den som kör elsparkcykel berusad förlora körkortet, skriver norska NRK.

Foto:Magnus Andersson/TT

I sommar blir det strängare regler för de som använder elsparkcyklar i Norge, i synnerhet för de som planerar att ta den hem från krogen. Det införs nämligen en gräns på 0,2 promille. Men för att förlora körkortet – om du nu har något – så krävs det en högre promillehalt än om du hade kört bil. 

Bland de nya reglerna märks också en åldersgräns på 12 år samt ett hjälmtvång för alla under 15 år. Däremot blev det inte något förbud mot körning på trottoaren som många önskat. 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?