Annons

Powells tal sänker Asienbörserna

Börserna i Asien följde på onsdagen de amerikanska ned. Den nye Fed-chefen Jerome Powell kom i sitt tal under tisdagen med kommentarer som tolkades som hökaktiga, något som fick marknaden att börja spekulera i fler räntehöjningar framöver.

Jerome Powell talade i Washington på tisdagen.
Jerome Powell talade i Washington på tisdagen.Bild:Jacquelyn Martin

MSCI Asia Pacific index sjönk, där teknik och finans fanns bland förlorarna. Till ett redan negativt sentiment adderades svagare statistik än väntat från Japan för både industriproduktion och detaljhandel.

Vid 7.30-tiden var Tokyobörsens Nikkei 225-index ned 1,4 procent. I Kina tappade Shanghai-börsen 0,8 procent och i Hongkong backade Hang Seng 1,2 procent.

I Japan sjönk stålbolag som Nippon Steel och Nisshin Steel med över 3 procent. Bland detaljhandelsbolagen hittades Uniqlo-ägaren Fast Retailing bland förloraren medan Rakuten gick mot strömmen och steg med över 4 procent.

I Hongkong steg Geely med 2,6 procent.

Även Kina tyngdes även av svag statistik kring industriproduktionens utveckling i februari. Kinaekonomen Julian Evans-Pritchard på Capital Economics sade i en kommentar:" Det finns en risk att ekonomin utvecklas sämre i år än vad som generellt är väntat".


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?