ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Vägen in

Postnords vd: ”Måste se nyanlända som en outnyttjad potential”

  • Annemarie Gardshol är vd för Postnord sedan 1 november 2019. Foto: Jesper Frisk

För att tackla logistikutmaningen utbildar Postnord långtidsarbetslösa och SFI-elever till yrkeschaufförer. De som inte kan språket får lära sig 'lastbilssvenska'.

Samtidigt tränas bolagets chefer i att jobba inkluderande och leda grupper där mångfalden är stor.  

Postnord är en av landets största arbetsgivare – totalt har koncernen runt 30.000 anställda, cirka 19.500 arbetar i Sverige. Med storlek följer också ansvar, säger Annemarie Gardshol, som tillträdde rollen som vd för postjätten den 1 november. 

”Vi behöver anställa 300 chaufförer om året. För att klara det har vi startat en yrkesförarutbildning som delvis är finansierad av Tillväxtverket, där målgruppen är långtidsarbetslösa och SFI-elever. Efter utbildningen får de en yrkesförarlegitimation och erbjudande om jobb hos oss.”

”Det är ett sätt för oss att både ta arbetsgivaransvar och att agera på bristen”, fortsätter hon.  

Vad är utmaningen med projektet?
”Det är en utbildning med strikta krav att förhålla sig till. För att effektivisera utbildningstiden testar vi en digital språkkurs i lastbilssvenska. Det är viktigt att förstå var flaskhalsarna ligger och ta tag i dem, utan att tumma på kraven.”

Ledarskapet måste också hänga med när mångfalden i organisationen ökar, säger Annemarie Gardshol vidare. 

”Mångfald är en utmaning att hantera, och det handlar inte bara om kulturella skillnader utan om att människor är olika. Därför har vi kört en pilot där vi utbildar chefer att tänka inkluderande och leda utifrån ett gemensamt syfte.”

Hur viktigt är svenskkunskaper när ni anställer?
”Man kan komma in med relativt små språkkunskaper i svenska, om man ska sortera paket på en paketterminal. Bästa sättet att utveckla språket är att utveckla det i vardagen.”

Tar näringslivet tillräckligt ansvar för integrationen?
”Det görs väldigt mycket. De företag som inte ser eller förstår möjligheten hoppas jag kommer att inspireras av berättelser från andra bolag. Det finns stor brist på arbetskraft inom flera yrken – vi måste se nyanlända som en outnyttjad potential för Sverige.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer