1515

Postnord genomför neddragningar i den danska verksamheten

Postnord har beslutat att genomföra nästa steg i omställningen av den danska verksamheten. EU-kommissionen godkände den 28 maj statsstödet om 1,53 miljarder kronor avseende kompensation från danska staten till Post Danmark för den samhällsomfattande posttjänsten.

Idag fattade styrelsen för Postnord ett beslut om att fortsätta den tidigare kommunicerade omställningen om 3 miljarder kronor i Postnord Danmark. Beslutet innebär att fortsatt neddragning av bemanningen kan genomföras i enlighet med omställningsplanen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Resultatet i det andra kvartalet kommer att påverkas netto med minus 1,1 miljarder kronor. Resultatpåverkan är en följd av ovan nämnda statsstöd och att en avsättning kommer att göras under andra kvartalet om 2,6 miljarder kronor. Avsättningen avser främst kostnader för avveckling av medarbetare med särskilda villkor.

Omstruktureringsprogrammet i den danska verksamheten omfattar som tidigare kommunicerats en reduktion av 4.000 heltidstjänster i den danska verksamheten. Det återstår 2.500 heltidstjänster återstår att avvecklas under de närmaste åren.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?