ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Postnord får testa att dela ut post varannan dag

  • Foto: Anders Wiklund/TT

Post och Telestyelsen, PTS, har beslutat att Postnord får genomföra tester med att dela ut post varannan dag. Det trots att det finns krav om femdagarsutdelning, rapporterar Expressen.

Mängden brev som skickades i Sverige under 2018 minskade med 8,3 procent jämfört med året innan. Det är bara fortsättningen på en trend som sätter press på Postnord. Bolaget har krav på sig att gå runt utan att staten behöver skjuta till medel. 

Bolaget har genomfört flera insatser för att dämpa effekterna av brevraset. Bland annat höjt portokostnaden. Nu har bolaget fått grönt ljus av Post och Telestyelsen, PTS, att testa att minska frekvensen i utdelningen, skriver Expressen

Det finns krav på att posten ska delas ut fem gånger i veckan. Men PTS har, efter att ha studerat ämnet, kommit fram till att det går att förena med att bara dela ut posten varannan dag.

Det är oklart när Postnord kommer inleda försöken. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer