Hoppa till innehållet

Annons

Postnord begär fem miljarder i krisstöd

Förlustdrabbade Postnord begär fyra miljarder danska kronor, motsvarande cirka fem miljarder svenska kronor, i kapitaltillskott från den danska och svenska staten. Utöver krisstödet ska upp emot 4.000 anställda i Danmark sägas upp de kommande åren, rapporterar tidningen Politiken.

Bild:TT

Postnord, som ägs till 60 procent av svenska staten och till 40 procent av danska staten, redovisade nyligen en miljardförlust efter stora lönsamhetsproblem särskilt i Danmark, där digitaliseringen gjort att brevvolymerna fortsätter att minska.

Näringsminister Mikael Damberg (S) har tidigare sagt att han ser "mycket allvarligt" på Postnords förlust och utesluter inte en uppdelning av postföretaget i framtiden. Därför har regeringen anlitat finansiell och juridisk rådgivning för att utvärdera dels beslut som Postnord fattat och dels vilka handlingsalternativ som finns.

"Han har begärt finansiell och juridisk rådgivning men någon sådan har inte kommit än", säger Peter Skeppström, pressekreterare hos näringsministern.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera