Annons

Positivt resultat för solenergibolaget Etrion i andra kvartalet

Solenergiproducenten Etrion redovisar ett resultat efter skatt på 0,5 miljoner dollar för det andra kvartalet 2019 (-0,7). 

Nettoomsättningen uppgick till 7,7 miljoner dollar (6,4) och ebitda-resultatet blev 6,1 miljoner dollar (2,3).

Det framgår av delårsrapporten.

"Etrion ETX 0% Dagens utveckling levererade i det andra kvartalet starka resultat på projektnivå från sina japanska tillgångar. Högre installerad kapacitet och elproduktion resulterade i en väsentlig ökning av intäkter och ebitda-resultat jämfört med samma period 2018", skriver bolaget.

Vidare har bolaget säkrat finansieringen för Niigata-projektet i Japan. 

"Med projektet finansierat och under konstruktion står vi inför en fördubbling av Etrions installerade kapacitet i Japan", kommenterar vd Marco Northland i rapporten, där han också uttrycker optimism om fortsatt marknadstillväxt i landet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?