ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Positivt resultat för First North-listade SDFS

Mjukvarubolaget SDS, som handlas på First North, rapporterar en nettoomsättning på 51,1 miljoner kronor (12,2) för det första kvartalet 2019.

Ebitda-resultatet uppgick till 6,2 miljoner kronor (-3,0), motsvarande en marginal på 12,1 procent (-24,8%).

Resultat per aktie blev 0:32 kronor (-0:91).

Totalt kassaflöde uppgick till 0,5 miljoner kronor (-1,4) MSEK.

"SDS del i koncernens verksamhet visar stabilitet främst genom intäkter från de stora projekten i Nigeria och södra Afrika. Efter att våra kunder mobiloperatörerna under årets sista kvartal har handlat slut på årets budget så visar sig ofta en viss säsongsvariation med ett svagare första kvartal i orderboken vilket även är fallet detta år", skriver vd Tommy Eriksson i delårsrapporten.

Första kvartalet 2019 är det första kvartalet där den nordiska distributionsverksamheten, SDD, påverkar hela kvartalet, med 23,4 miljoner kronor i omsättning. 

"Lönsamheten utvecklar sig något långsammare än vi förväntat men vi ser en stadig ström av nya butiker som ansluter sig till SDD's distributionsnätverk vilket stadigt förbättrar lönsamheten i och med att vi håller de fasta kostnaderna oförändrade", heter det.

Arbetet med att förändra affärsmodellen mot en ökad andel återkommande intäkter fortsätter men beroendet av större kontrakt kvarstår för att skapa en jämn intäktsström genom alla kvartal, skriver SDS.

"Vår ambition är att nå en väsentligt större andel återkommande intäkter men tills detta helt balanserar kostnadsmassan så krävs flera större kontrakt per år och vi kan därför förvänta fortsatta svängningar mellan kvartalen", säger vd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer