1515
Annons

Portugal fryser hemliga tillgångar för Roman Abramovitj

Roman Abramovitj har fått en tidigare okänd egendom i Portugal belagd med kvarstad.

Det skriver den portugisiska nyhetssajten Público.

Roman Abramovitj.
Roman Abramovitj.Foto:Simon Dawson

Drygt två veckor innan Ryssland invaderade Ukraina försökte oligarken Roman Abramovitj sälja en egendom värd motsvarande 100 miljoner kronor på Algarvekusten i södra Portugal.

Ett skalbolag med ett namn liknande ett av Roman Abramovitjs ägarbolag försökte sälja egendomen i Quinta do Lago, enligt Público.

Men tjänstemän på Portugals näst största bank, Caixa Geral de Depósitos, ska ha fattat misstankar om den verkliga huvudmannen, och meddelat den portugisiska finanspolisen.

Sedan dess har ägarfrågan i tysthet utretts, men enligt en rapport som Público tagit del av ska det nu stå klart att den verkliga ägaren är Roman Abramovitj, och fastigheten är sedan den 25 mars belagd med kvarstad av utrikesdepartementet.

Roman Abramovitj är sedan början av 2021 portugisisk medborgare, efter att ha dragit tillbaka sin ansökan om brittiskt medborgarskap.

Ryssen ska ha stött sin ansökan på en portugisisk lag som möjliggör medborgarskap för ättlingar till sefardiska judar, som förföljdes och drevs bort från den iberiska halvön under den medeltida inkvisitionen.

En domstol på kanalön Jersey har sedan tidigare fryst motsvarande 70 miljarder kronor, närmare hälften av Roman Abramovitjs uppskattade tillgångar.

Den 10 mars satte den brittiska regeringen upp den tidigare ägaren av fotbollsklubben Chelsea på sanktionslistan över ryska medborgare med misstänkt koppling till regimen i Kreml.

Fem dagar senare gjorde EU samma sak, med hänvisning till det brittiska beslutet.

 


Innehåll från CoachstarAnnons

”Ledarskapsutbildningar räcker inte för att nå resultat”

Många företag satsar stora summor på ledarskapsutbildningar, men enligt coachen Diana Nilsson är det lätt att missa målet när individen inte sätts i fokus för utveckling.

– Studier har visat att medarbetarens produktivitet kan öka med upp till 80 procent med rätt coaching, säger hon.

En bra ledare beskrivs ofta som kunnig, stabil och trygg. För att kunna bibehålla ledarskapet i olika situationer krävs utveckling – men att enbart erbjuda sina anställda olika typer av ledarskapsutbildningar är ofta inte nog för att nå bästa möjliga resultat. Det menar Diana Nilsson, som driver privat- och företagscoachingverksamheten Coachstar tillsammans med Patrik Nilsson.

Ta nästa steg

Coachstar har hjälpt hundratals medarbetare i olika branscher att ta nästa steg i sin utveckling och karriär genom att coacha dem till rätt beslut – något som skiljer upplägget från ett rådgivande mentorskap.

– När det kommer till coachning är det personen vi arbetar med som är expert inom sitt område. Vårt uppdrag är därför inte att berätta vad vi själva hade gjort för att lösa utmaningen, utan att genom strukturerad vägledning och nya tankesätt utveckla personens tankemönster för att bli trygg, tro på sig själv och på så sätt kunna växa som ledare och individ. 

Ett komplement till coachning

Att företag lägger stort fokus på ledarskapsutbildningar menar Patrik är naturligt, då det är ett konkret och lättillgängligt sätt att erbjuda sin personal utveckling. Enligt honom utesluter coachning inte ledarskapsutbildningar, men dessa bör snarare ses som komplement – och han menar att det är viktigt att komma ihåg att coachning inte enbart bör erbjudas till ledare.

– Oavsett roll i ett företag finns utvecklingspotential som grundas i tryggheten i sig själv. Genom att få insikter om sig och sina drivkrafter kan man växa som människa och medarbetare, vilket i grunden kräver att man är medveten om sina styrkor och svagheter. Genom coachning kan en medarbetares produktivitet öka med upp till åttio procent, vilket är en enorm siffra. Jag blir själv förvånad över att fler företag inte väljer att prova coachning baserat på de här fantastiska resultaten.

Här läser du mer om coachning och Coachstar 

FAKTA:
Diana Nilsson är utbildad coach och ledarskapscoach på PCC-nivå. Hon har lång erfarenhet av återrehabilitering och arbetsmiljö, vilket gör att hon kan hjälpa medarbetare tillbaka till sin arbetsplats.

Patrik Nilsson har 25 års erfarenhet av att leda och förändra organisationer inom myndigheter och näringsliv. Han jobbar i huvudsak med rådgivning och mentorskap.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Coachstar och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?