1515
Annons

Porsches börsdebut går mot succé – populär på gråa marknaden

Med en vecka kvar till sportbilsmärket Porsches börsdebut konstaterades kraftigt intresse för aktien i den så kallade gråmarknadshandeln.

Foto:Michael Simari, Michael Simari/Porsche

Prisindikationen i handeln hos Lang & Schwarz Tradecenter var aktien uppe på 94:50 euro, över 15 procent högre än den högsta punkten i noteringsintervallet 76:50-82:50 euro. Hos Lang & Schwarz sker optionshandel där investerare satsar på var aktien kommer öppna börshandeln på torsdagen den 29 september.

Noteringen av Porsche ser ut att bli den största i Europa sedan åtminstone 2011, då gruv- och råvaruhandelsbolaget Glencore börsnoterades i London. Porsches beslut att notera har under hösten rönt särskilt stor uppmärksamhet givet hur kraftigt intresset minskat för att börsnotera i spåren av att inflation, räntehöjningar och konjunkturoro lett till börsras världen över.

Porsche ägs till ena hälften av fordonskoncernen Volkswagen och till andra hälften av grundarfamiljen genom redan börsnoterade Porsche Automobil Holding.

Hedgeduon: ”Monumental förändring” ger nya börsvinnare

Den nystartade hedgefonden Protean har har levererat en positiv avkastning sedan i våras trots att börsen är ned tvåsiffrigt. För Di berättar förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson om succéreceptet – och vilka bolag de ratar.

”Den förändringen är monumental jämfört med tidigare, så polletten om hur stor påverkan det har på sektorn kommer gradvis att trilla ned”, säger de om favoritaktierna.

Förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson.
Förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson.Foto:Jack Mikrut

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera