1515
Annons

Porsche återkallar superbil

Porsches värstingbil, Porsche 918 Spyder, återkallas – igen. Nu tvingas samtliga sålda 306 tillbaka på grund av framvagnsproblem, skriver bilsajten Carscoop. 

Bild:TT

För den som älskar bilar är Porsche 918 Spyder ingen nyhet. Superhybridbilen uppfördes endast i 918 exemplar och är en del av det som kallas ”the Holy Trinity” med konkurrenterna LaFerrari och McLaren P1.

Men inte ens den bästa är felfri. Porsches flaggskepp lider av ständiga problem och nu tvingas tillverkaren att återkalla sin 918 igen. Problemet är att den nedre styrarmen i framvagnen kan gå sönder, den riskerar att spricka. Det menar National Highway Traffic Safety Administration som tillkännagav felet.

Porsche tvingas byta ut den komponenten i totalt 306 sålda exemplar, enligt Carscoop samtliga av modellen som sålts i USA.

Tyvärr är det inte första gången 918 återkallas. Första gången i slutet av 2014 på grund av chassikomponenter som tvingades bytas ut. Andra gången i början av 2015, för att en del av elektroniken som styr kylarfläkten kunde bli skadad av kolfiberkomponenterna i bilen. Så sent som i somras återkallades 918 en tredje gång på grund av problem med säkerhetsbältet, skriver Carscoop.

Porsche 918 Spyder är efterföljaren till Carrera GT-bilarna och har en 4,6-liters V8-motor, dubbla kopplingar och är sjuväxlad. Med totalt 887 hästkrafter kan den gå från noll till 100 kilometer i timmen på 2,5 sekunder och runt Nürnburgring på mindre än sju minuter.

Fordonet är byggd i ett solitt stycke av kolfiber, vilket gör den enormt stark och lätt. Den väger 1.634 kilo och kostar över 8 miljoner kronor. Topphastigheten är 345 kilometer i timmen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?