ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Populistledaren Salvinis öde i senatens händer

Den italienske oppositionsledaren Matteo Salvini anklagas för att ha tvingat 131 migranter att vara kvar på ett fartyg från kustbevakningen när han var inrikesminister. Ett utskott i Italiens senat ska besluta om Salvini ska ställas inför rätta för beslutet att kvarhålla migranterna mellan 14 och 20 augusti 2019.

Tidigare har senaten röstat igenom att Salvini förlorar den rättsliga immunitet som han åtnjutit som parlamentsledamot. 152 senatorer röstade för att han ska kunna ställas inför rätta, medan 76 senatorer tyckte att han skulle få behålla straffrihet.

Hans parti Lega Nords representanter valde att avstå från att rösta, och lämnade omröstningen i protest.

Den kontroversielle Salvini och partiet Lega Nord ingick i Italiens regering fram till en regeringskris i augusti, då partiet lämnade regeringen. Salvini försvarar själv beslutet om kvarhållning med att han ”har lyckats med det som ingen annan klarat av” i migrationsfrågor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer