1515

Populär musikfestival lägger ned 2019: ”Ingen möjlighet att få ihop det”

Festivalen Popaganda kommer inte att arrangeras i sommar. Föreningen har tillsammans med samarbetspartnern Luger bestämt sig för att ta en tillfällig paus för att sedan göra comeback 2020.

Foto:Maja Suslin/TT

”Vi känner att vi inte har fått ihop den festival vi vill bjuda våra besökare på, så det känns rätt att pausa och sikta på att komma tillbaka nästa år, bättre än någonsin”, säger Popagandas projektledare Elin Nilsson.

Festivalentusiaster har länge ställt sig frågande till varför det har varit så tyst från festivalen i olika kanaler. Hemsidan har legat nere en tid, och inget har rapporterats om bokade artister på vare sig Popagandas Facebook- eller Instagramkonto.

Enligt Elin Nilsson handlar pausen inte om ett svalnat publikintresse eller om att de inte lyckats få några bra bokningar i år.

”Vi är en ideell förening på 30 personer och har ett fint samarbete med Luger. Alla har idéer och visioner över hur vi ska göra något som vi kan vara stolta över, men i år fanns ingen möjlighet att få ihop det tyvärr”, säger hon.

Har festivalkonkurrensen blivit för stor?

”Nej, det tycker jag inte. Vår förening jobbar ju för att främja kulturlivet så det är kul att det dyker upp fler aktörer.”

Popaganda arrangerades för första gången 2002 på universitetsområdet i Stockholm. 2007 tog festivalen en paus för att året efter dyka upp i ny tappning på Eriksdalsbadet på Södermalm, där festivalen huserat sedan dess.

I vilken form festivalen kommer att arrangeras nästa år vill arrangören inte säga, men idéverksamheten och planerandet ska redan vara i gång.

”Det vi kan säga är väl att Popaganda kommer att fortsätta vara Popaganda”, säger Elin Nilsson.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?