Annons

Popstjärnan säljer sin låtkatalog för två miljarder

Justin Bieber har sålt sin låtkatalog för 200 miljoner dollar, motsvarande drygt två miljarder kronor, meddelar köparen Hipgnosis Songs Fund.

Justin Bieber har sålt sin låtkatalog för motsvarande två miljarder kronor.
Justin Bieber har sålt sin låtkatalog för motsvarande två miljarder kronor.Foto:Evan Agostini

I affären ingår den ekonomiska upphovsrätten och även den ersättning som kan inkomma i form av royalties från samtliga 290 titlar som han hann släppa fram till och med den 31 december 2021.

Hipgnosis Songs Fund – inte att förväxla med konstnärsgruppen Hipgnosis, som har designat många klassiska skivomslag – specialiserar sig på den här typen av affärer och grundades affärsmannen Merck Mercuriadis och Chic-gitarristen Nile Rodgers 2018.

De senaste åren har allt fler artister sålt hela eller delar av sina låtkataloger i liknande affärer, bland annat Bruce Springsteen, Bob Dylan, Paul Simon, Leonard Cohen och Justin Timberlake. Däremot är det ovanligt att artister säljer sina rättigheter redan i Justin Biebers ålder, 28.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera