1515
Annons

Polygiene sluter avtal med sydkoreansk strumpleverantör

First North-bolaget Polygiene har tecknat partneravtal med sydkoreanska socklevereantören Pumchang. Den första produktionsvolymen kommer att vara 200.000 par strumpor för höst- och vintersäsongen 2018719 och en volym på 1 miljon par planeras för kommande året.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Pumchang är en av de största leverantörerna av sockor i Sydkorea och är distributör för märken som Nike, Adidas, Reebok Asics och New Balance. Bolaget omsatte cirka 50 miljoner dollar 2017 och har en försäljning på 30 miljoner par sockor per år. 

Lundin Mining meddelar dödsfall i Neves Corvo-gruvan

Gruvbolaget Lundin Mining meddelar att en anställd hos en materialhanteringsentreprenör har avlidit i bolagets Neves Corvo-gruva, Portugal, under fredagskvällen.

Händelsen beskrivs av Lundin Mining som en ”isolerad incident under jorden” som inträffade när personen körde en del av en mobil utrustning.

”Det är med djup sorg som vi rapporterar den tragiska förlusten av en entreprenörskollega. Våra tankar går till familjen, vännerna och vårt Neves Corvo-team i denna svåra tid. Säkerheten för våra anställda och entreprenörer är fortfarande vår högsta prioritet”, säger Lundin Minings vd Peter Rockandel enligt pressmeddelandet.

Relevanta tillsynsmyndigheter har underrättats och verksamheten i gruvan har tillfälligt avbrutits, skriver Lundin Mining vidare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera