1515

Polistillslag mot företag i natt

Polisen fortsätter efter lastbilsdådet att slå till mot platser kopplade till den misstänkte 39-åringen.
USA:s president Donald Trump ringde statsminister Stefan Löfven för att framföra sina kondoleanser till det svenska folket.

Donald Trump ringde till Stefan Löfven (S) vid 23-tiden på söndagskvällen, enligt Aftonbladet.

"Vi är tacksamma över all solidaritet och alla de kondoleanser som kommit från omvärlden under de senaste dagarna", säger Stefan Löfven till tidningen.

Även flera andra av världsledarna har kontaktat statsministern efter det misstänkta terrordådet och uttryckt sitt deltagande i sorgen, däribland Storbritanniens premiärminister Theresa May och Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Samtidigt som kondoleanserna strömmar in och områden i närheten av attentatsplatsen fylls med blommor, ljus och hälsningar har de fyra personerna som miste livet i terrordådet identifierats. En svensk flicka i skolåldern, en kvinna från Uddevalla, en 41-årig brittisk man och en kvinna från Belgien dog i det misstänkta terrordådet.

Nio patienter vårdas fortfarande på akutsjukhus. Fyra av dem är allvarligt skadade och två av dem vårdas på intensivvårdsavdelning. Under söndagen kunde det barn som vårdats med lindriga skador efter attacken skrivas ut, uppger Stockholm läns landsting.

Polisens insatser i Stockholmsområdet fortsätter. Natten till måndag slog de till mot ett företag i Sollentuna, som har koppling till den misstänkte 39-åringen, rapporterar Expressen. Polisen vill inte kommentera nattens insats.

2När det gäller enskilda händelser så kommenterar vi inte dem och eventuell koppling till dådet. Men rent allmänt så jobbar vi vidare i ärendet med oförminskad styrka", säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Misstankarna mot den anhållne mannen blir allt starkare.

Polisens biträdande kommenderingschef Jan Evensson medverkade under söndagskvällen i tv-programmet Agenda där han sade att polisen är "ganska övertygad" om att den anhållne 39-åringen är helt rätt person.

"Han kommer sitta inlåst för resten av sitt liv", sade Evensson till SVT.

Mannen som kommer från Uzbekistan sökte 2014 uppehållstillstånd i Sverige men fick avslag. Han sökte också asyl i Sverige. Ärendet överlämnades från Migrationsverket till Stockholmspolisen då mannen avvikit. Det följde då inte med några särskilda uppgifter från Migrationsverket eller Säkerhetspolisen. Den 27 februari i år efterlystes mannen.

Åklagaren anhöll ytterligare en person under söndagen, skäligen misstänkt för terroristbrott genom mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Fler personer än de två anhållna sitter frihetsberövade, men polisen är förtegen om detaljerna och ville under en presskonferens på söndagen bara bekräfta att "ungefär fem, knappt fem" är frihetsberövade.


Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?