1515
Annons

Polisen varnar för vaccinbedrägerier

Polisen varnar för en ny sorts bedrägeriförsök över telefon, där bedragarna utger sig för att ringa från Folkhälsomyndigheten för att erbjuda erbjuda tidsbokning för vaccinering. Målet är att komma över offrens bankdosa eller mobilt bank-id, som sägs behövas för att boka tiden.

Foto:Johan Nilsson/TT

Folkhälsomyndigheten har tidigare varnat för denna typ av bedrägerier efter rapporter om att flera personer, främst äldre, har drabbats. Polisen skriver på sin Facebooksida att den som blir uppringd och känner sig stressad eller pressad av den som ringer direkt ska lägga på luren. Detsamma gäller om samtalet känns konstigt eller oväntat.

”Du kan också ta stöd av släkt eller vänner om du känner dig osäker på hur du bokar tid för vaccination”, skriver polisen, och uppmanar till vaksamhet.

Folkhälsomyndigheten påpekar att myndigheten aldrig ringer upp allmänheten med uppmaningar om att identifiera sig med bank-id.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?