1515
Annons

Polischefer kritiserar brister i bemanning

Tre av fyra av landets polischefer anser att de har tillgång till för få poliser för att kunna lösa de dagliga arbetsuppgifterna på ett bra sätt, visar en Novusundersökning som Polisförbundet låtit göra.

Enligt Polisförbundet går situationen ut över medborgarna.

”Medarbetarna känner att cheferna är frånvarande och efterfrågar ledning och styrning och cheferna vill vara närvarande men drunknar i administration, och har inte de rätta förutsättningarna för att sköta verksamheten på ett bra sätt. Det här får konsekvenser för allmänheten när vi inte blir så effektiva kring polisarbetet, exempelvis närvaro och utredningar, som vi skulle kunna vara, säger polisförbundets ordförande Lena Nitz”, till TV4 Nyheterna som tagit del av undersökningen.

Var fjärde polischef i undersökningen uppger också att de sällan eller aldrig har det mandat som krävs för ett effektivt beslutsfattande.

Drygt 1 700 poliser, varav knappt 400 chefer, har deltagit i undersökningen som gjordes mellan den 23 februari och 6 mars 2018.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?