Polarcool minskar förlusten något

Spotlight-listade Polarcools omsättning uppgick till 0,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (0,1). 

Rörelseintäkterna uppgick till 0,9 miljoner kronor (0,5) och resultatet efter skatt landade på -1,3 miljoner kronor (-1,4).

”Under det tredje kvartalet har fokus fortsatt att ligga på marknadsaktiviteter samt att förstärka den medicinska acceptansen för Polarcap System. Ett viktigt led i det arbetet är bolagets samarbete med SHL och Svensk Ishockeymedicinsk läkarförening”, skriver vd Erik Andersson i rapporten. 

Under det fjärde kvartalet i år bedömer Polarcool att ytterligare nyförsäljning genereras, även om volymen bedöms som svårprognostiserad i nuläget.

Polarcools styrelse har beslutat att bolaget under det fjärde kvartalet ska påbörja tillverkningen av system för att möte kundefterfrågan i Europa. Arbetet med ansökan om FDA-godkännande för Polarcap System kommer också att intensifieras. Bolaget har även för avsikt att påbörja kliniska tester inom ramen för bolagets EU-finansierade Eurostars program tillsammans med Lunds Universitet, uppger bolaget i rapporten. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?