ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Pojkscouterna i USA ansöker om konkursskydd

Ungdomsorganisationen Boy Scouts of America, BSA, har ansökt om konkursskydd efter flera stämningar om sexövergrepp mot pojkar. Det rapporterar NBC News.

Enligt en talesperson ska konkursskyddet användas för att bland annat inrätta en fond som ska användas för att ersätta offren.

”BSA bryr sig djupt om alla som fallit offer för övergrepp och ber om ursäkt för alla som skadats under sin scouting-tid. Vi är upprörda över att det har funnits tillfällen då individer utnyttjat våra program för att skada oskyldiga barn”, sade BSA-chefen Roger Mosby i ett uttalande.

BSA har stämts av en Seattle-baserad advokatfirma som representerar nära 300 barn mot vilka det begåtts övergrepp. Dessa är utspridda över 30 delstater i USA.

BSA grundades 1910 och uppgav sig 2016 ha över 1,26 miljoner unga scouter, 830.000 pojkscouter och cirka 960.000 vuxna frivilliga. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer