Pojkscouterna i USA ansöker om konkursskydd

Ungdomsorganisationen Boy Scouts of America, BSA, har ansökt om konkursskydd efter flera stämningar om sexövergrepp mot pojkar. Det rapporterar NBC News.

Foto:Ted S. Warren

Enligt en talesperson ska konkursskyddet användas för att bland annat inrätta en fond som ska användas för att ersätta offren.

”BSA bryr sig djupt om alla som fallit offer för övergrepp och ber om ursäkt för alla som skadats under sin scouting-tid. Vi är upprörda över att det har funnits tillfällen då individer utnyttjat våra program för att skada oskyldiga barn”, sade BSA-chefen Roger Mosby i ett uttalande.

BSA har stämts av en Seattle-baserad advokatfirma som representerar nära 300 barn mot vilka det begåtts övergrepp. Dessa är utspridda över 30 delstater i USA.

BSA grundades 1910 och uppgav sig 2016 ha över 1,26 miljoner unga scouter, 830.000 pojkscouter och cirka 960.000 vuxna frivilliga. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?