Hoppa till innehållet

Annons

PM Nilsson återvänder till Dagens industri

PM Nilsson gör comeback som skribent på Dagens industris ledarredaktion i höst.

Uppdraget blir att fördjupa tidningens opinionsjournalistik och de stora framtidsfrågorna för näringsliv och politik i Sverige och omvärlden.

Frida Wallnor, chef för Dagens industris ledaravdelning, välkomnar PM Nilssons återkomst till Dagens industri.
Frida Wallnor, chef för Dagens industris ledaravdelning, välkomnar PM Nilssons återkomst till Dagens industri.Foto:Amanda Lindgren

”PM Nilsson har de senaste åren varit en av Sveriges viktigaste opinionsbildare som förstått och förklarat sambandet mellan ett välmående samhälle och en väl fungerande ekonomi med ett levande näringsliv”, säger Di:s chefredaktör Peter Fellman och tillägger:

”Vi på Di är oerhört glada att ha honom tillbaka så att han kan fortsätta bidra till utvecklingen med sina ledartexter. Han har liksom vi andra visat att också han kan göra fel ibland men vi på Dagens industri vill präglas av en tillåtande kultur där man inte är diskvalificerad för all framtid om man gör något fel.”

Di:s chefredaktör Peter Fellman.
Di:s chefredaktör Peter Fellman.Foto:Pax Engström Nyström

PM Nilsson slutade som chef för Dagens industris ledarredaktion i vintras för ett uppdrag som statssekreterare i regeringen. Han lämnade dock uppdraget efter att det uppdagats att han olovligen fiskat ål i Blekinge.

Efter att ha slutat i regeringen har PM Nilsson jobbar som ansvarig för klimat, miljö, stads- och landsbygdsfrågor på tankesmedjan Timbro.

Efter sommaren återvänder han till Dagens industri som skribent på ledarredaktionen. Den här gången med huvudfokus på stora framtidsfrågor som teknik, miljö, maktförhållanden i världspolitiken. Den svenska politiken kommer han inte att bevaka.

”Vi har en extremt spännande och utmanande framtid för svenskt och internationellt näringsliv. Med PM Nilsson tillbaka på Dagens industri kommer vår ledarredaktion att kunna djupdyka ytterligare i de stora avgörande frågorna”, säger Peter Fellman.

PM Nilsson ser fram emot kontakten med Dagens industris läsare.

”Det ska bli roligt att komma hem till tidningen. Di:s nyhetsredaktion driver en mycket kvalificerad journalistik och ledarredaktionen under Frida Wallnor är en fantastisk plattform för opinionsbildning i Sverige”, säger PM Nilsson och tillägger:

”Formerna för min medverkan i Di återkommer vi till i september men jag ska i huvudsak syssla med fördjupande ledarjournalistik.”

PM Nilsson gör comeback som skribent på Dagens industris ledarredaktion i höst.
PM Nilsson gör comeback som skribent på Dagens industris ledarredaktion i höst.Foto:Jesper Frisk

Vad säger du om tiden i regeringen?
”Perioden på statsrådsberedningen blev en intensivkurs i hur Sverige styrs. Jag vet i dag väldigt mycket mer om svenskt samhällsliv och statsskick än jag visste för ett år sedan”, säger PM Nilsson.

Och vad säger du om tiden med vad som kom att kallas Ål-gate? Vad har du lärt dig av det?
”Även att vara centrum för en negativ nyhet var också en viktig erfarenhet. Många företagsledare har upplevt samma sak och jag tror att jag kommer att ha nytta av den erfarenheten.

Frida Wallnor, chef för Dagens industris ledaravdelning välkomnar PM Nilssons återkomst till Dagens industri.

”Jag är väldigt glad över att ha rekryterat PM Nilsson tillbaka till ledarsidan. Han har en sällsynt förmåga att hitta intressanta vinklar och skrividéer, ett mod att tänka annorlunda och är dessutom en unik stilist. Vi på ledarsidan har saknat honom, så det är glada nyheter både för oss och för Di:s läsare”, säger Frida Wallnor.

Innehåll från Yabie EnterpriseAnnons

Dynamiskt kassasystem för framtidens handel

Steve Johnson, Head of Business Development på Yabie Enterprise. Foto: Adrian Beck
Steve Johnson, Head of Business Development på Yabie Enterprise. Foto: Adrian Beck

Yabie Enterprises kassasystem är anpassat för att smidigt integreras i en automatiserad handelsstruktur. Det möjliggör för handeln att effektivisera sina flöden och stärka sin konkurrenskraftgenom djupa integrationer med affärssystem och andra kringliggande system så som e-handel.

Handeln utvecklas konstant och för att hänga med i takten behövs rätt verktyg. Yabie Enterprises kassasystem är anpassat för att ingå i en automatiserad och sömlös handelsstruktur. Kassan ger därmed bästa möjliga förutsättningar för riktig Omnichannel, eller Unified Commerce om så önskas. Tack vare detta blir kassan också en naturlig del av en modern systemkarta. 

– På Yabie Enterprise jobbar vi efter strategin best of breed. Det vill säga vi bygger en systemkarta med de bästa och mest specialiserade systemen för varje funktion. Vi har nära samarbeten med innovativa partners och etablerade affärssystem. Allt för att erbjuda våra kunder en integrerad handel som är anpassad för ett kommersiellt samhälle som ständigt förändras, säger Steve Johnson, Head of Business Development på Yabie Enterprise.

Mer om Yabie Enterprises kassasystem här 

Yabie Enterprises kassa är anpassad för att kunna hantera flera och djupa integrationer mot kunders affärssystem eller andra kringliggande system. Kassasystemet ska helt enkelt kunna erbjuda handeln obegränsade möjligheter att kunna effektivisera sina flöden.

– Vårt kassasystem är en investering som ger dig högsta kvalitet på integrationer kombinerat med den senaste tekniken, vilket kommer att öka ditt företags konkurrenskraft markant, säger Steve Johnson.

Framtidens handel förutsätter att handlare kan anpassa sig efter marknaden – eller leda den. Genom att investera i Yabie Enterprise kassasystem får företag en levande, expansiv handel som du tryggt möter framtidens utmaningar med.

– Kassasystemet är en central punkt i affärsverksamheten för en retailer idag. Har du inte rätt kopplingar mot e-handel, PIM-system, kundklubbar, servicepartners och allt vad det kan vara halkar du snabbt efter. Yabie Enterprise är nyckeln i en svårtillgänglig kassavärld, säger Steve Johnson och avslutar:

Mer om Yabie Enterprises kassasystem här 

– Kort sammanfattat kan man säga att en investering i ett modernt kassasystem innebär en förenkling av interna flöden, ger kunden en behagligare köpupplevelse och underlättar vardagen för butikspersonalen.

Om Yabie Enterprise:

Yabie Enterprise är en del av Yabie AB, Sveriges snabbast växande fintechbolag. Yabies vision är att bli en ledande europeisk aktör inom mjukvara för betalnings- och kassalösningar. Sedan starten har bolaget tagit in drygt 650 miljoner SEK i riskkapital av bland andra Creades, Swedbank och NFT Ventures.

Mer från Yabie Enterprise

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Yabie Enterprise och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera