Annons

Plejd visar svarta siffror i fjärde kvartalet

Teknikbolaget Plejd, listat på Aktietorget, redovisar ett rörelseresultat för det fjärde kvartalet 2017 på 0,2 miljoner kronor (minus 1,6).

Nettoomsättningen steg till 9,9 miljoner kronor (2,6).

Nettoresultatet blev 2,7 miljoner kronor (minus 1,6) efter en positiv skattepost på 2,5 miljoner kronor (0).

Plejd räknar för 2018 med fortsatt stark tillväxt på den svenska marknaden, lansering av minst fem nya produkter samt lansering i Norge och Finland. OEM-spåret kommer att undersökas, men prioritet ligger på den egna produktserien, uppger teknikbolaget vidare.

"Försäljningen fortsätter att växa kraftigt och nuvarande orderbok om cirka 31 miljoner kronor tillsammans med utförda leveranser i januari uppgår redan till mer än nettoomsättningen under föregående räkenskapsår", framhåller vd Babak Esfahani i bokslutsrapporten.

Samtidigt betonar han att kombinationen av fortsatt kraftig tillväxt, fler produkter och nya marknader medför fortsatta utmaningar i produktionen under första halvan av 2018.

"Först när alla förändringar är genomförda kan vi göra en korrekt analys av hur produktionsutvecklingen fortskrider, de planerade åtgärderna kommer dock leda till en väsentligt högre produktionstakt andra halvan av 2018", uppger Babak Esfahani.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?